bewaar
Gebakken gnocchi met pesto, kip & snijbonen
Gebakken gnocchi met pesto, kip & snijbonen
bewaar

Gebakken gnocchi met pesto, kip & snijbonen

Heerlijk recept uit de Italiaanse keuken met gnocchi en pesto in de hoofdrol.

25 min. bereiden
47waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 el

milde olijfolie

1 kg

Grand’Italia gnocchi

300 g

kiphaasjes

250 g

cherrytomaten

400 g

ongesneden snijbonen

92½ g

pesto alla Genovese

50 g

geroosterde amandelen

85 g

veldsla

Heerlijk recept uit de Italiaanse keuken met gnocchi en pesto in de hoofdrol.

Aan de slag

1

Verhit ¾ van de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de gnocchi in 12 min. op middelhoog vuur goudgeel en gaar. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper.

2

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de kiphaasjes 6 min. op middelhoog vuur gaar. Neem de kip uit de pan en laat iets afkoelen. Halveer de cherrytomaten en bak ze in dezelfde koekenpan 5 min. op de snijkant op middelhoog vuur.

3

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de snijbonen en halveer de bonen in de breedte. Snijd de helften in de lengte in repen van een ½ cm dik. Kook de snijbonen 2 min. Giet af en laat uitlekken.

4

Trek met behulp van 2 vorken de kip in plukjes uit elkaar en meng met 2 el pesto. Hak de amandelen grof. Meng de gnocchi met de rest van de pesto, tomaten, snijbonen, kip en veldsla. Bestrooi met de amandelen en breng op smaak met peper.