Ge­bak­ken gnoc­chi met pes­to, kip & snij­bo­nen

Heerlijk recept uit de Italiaanse keuken met gnocchi en pesto in de hoofdrol.

(10) waardeer
italiaans hoofdgerecht Heerlijk recept uit de Italiaanse keuken met gnocchi en pesto in de hoofdrol. 4 personen
5 10

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit ¾ van de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de gnocchi in 12 min. op middelhoog vuur goudgeel en gaar. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper.
  2. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de kiphaasjes 6 min. op middelhoog vuur gaar. Neem de kip uit de pan en laat iets afkoelen. Halveer de cherrytomaten en bak ze in dezelfde koekenpan 5 min. op de snijkant op middelhoog vuur.
  3. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de snijbonen en halveer de bonen in de breedte. Snijd de helften in de lengte in repen van een ½ cm dik. Kook de snijbonen 2 min. Giet af en laat uitlekken.
  4. Trek met behulp van 2 vorken de kip in plukjes uit elkaar en meng met 2 el pesto. Hak de amandelen grof. Meng de gnocchi met de rest van de pesto, tomaten, snijbonen, kip en veldsla. Bestrooi met de amandelen en breng op smaak met peper.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 875 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 102 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.240 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2019 week 13-14

Gebakken gnocchi met pesto, kip & snijbonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­bak­ken gnoc­chi met pes­to, kip & snij­bo­nen

1
1
  • 3 el milde olijfolie
  • 1 kg Grand’Italia gnocchi

Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de gnocchi in 12 min. op middelhoog vuur goudgeel en gaar.

2
2

Schep regelmatig om en breng op smaak met peper.

3
3
  • 1 el milde olijfolie
  • 300 g scharrelkiphaasjes

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de kiphaasjes 6 min. op middelhoog vuur gaar.

4
4

Neem de kip uit de pan en laat iets afkoelen.

5
5
  • 250 g cherrytomaten

Halveer de cherrytomaten en bak ze in dezelfde koekenpan 5 min. op de snijkant op middelhoog vuur.

6
6
  • 400 g ongesneden snijbonen

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de snijbonen en halveer de bonen in de breedte.

7
7

Snijd de helften in de lengte in repen van een ½ cm dik.

8
8

Kook de snijbonen 2 min. Giet af en laat uitlekken.

9
9
  • 20 g pesto alla Genovese

Trek met behulp van 2 vorken de kip in plukjes uit elkaar en meng met de pesto.

10
10
  • 50 g geroosterde amandelen

Hak de amandelen grof.

11
11
  • 72½ g pesto alla Genovese
  • 85 g veldsla

Meng de gnocchi met de pesto, tomaten, snijbonen, kip en veldsla.

12
12

Bestrooi met de amandelen en breng op smaak met peper.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.