Bloem­kool­schaap­jes

Zó schattig, dat je bijna zou vergeten dat je ze ook op kunt eten.

  • borrelhapje
  • 4 stuks
    • 10 min. bereiden
(0) waardeer
borrelhapje Zó schattig, dat je bijna zou vergeten dat je ze ook op kunt eten. 4 stuks

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 16 cocktailprikkers

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Maak met een scherp mesje in 4 olijven aan weerszijden van het gat inkepingen voor de ogen. Druk hier aan elke kant een pijnboompit in. Snijd de laatste olijf in 8 partjes, dit worden de oortjes. Steek bovenop in elk bloemkoolroosje 2 cocktailprikkers en prik hier het hoofdje op. Duw de olijfpartjes als oortjes in het gat van de olijf. Rijg de rozijnen aan 16 cocktailprikkers. Steek in elk lijfje van bloemkool 4 cocktailprikkers als poten.

Advertentie

Bloemkoolschaapjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bloem­kool­schaap­jes

1
1
  • 4 zwarte olijf zonder pit
  • 8 pijnboompitten

Maak met een scherp mesje in 4 olijven aan weerszijden van het gat inkepingen voor de ogen. Druk hier aan elke kant een pijnboompit in.

2
2
  • 1 zwarte olijf zonder pit

Snijd de laatste olijf in 8 partjes, dit worden de oortjes.

3
3
  • 200 g bloemkool

Verdeel de bloemkool in 4 grote roosjes. Steek bovenop in elk bloemkoolroosje 2 cocktailprikkers en prik hier het hoofdje op. Duw de olijfpartjes als oortjes in het gat van de olijf.

4
4
  • 40 g rozijnen

Rijg de rozijnen aan de cocktailprikkers. Steek in elk lijfje van bloemkool 4 cocktailprikkers als poten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.