Len­te­qui­che met as­per­ges, broc­co­li en gar­na­len

Je kunt deze hartige taart warm, lauw of - de volgende dag - ook prima koud eten.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 690 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 10 min. wachten
    • 1 uur oventijd
(11) waardeer
frans hoofdgerecht Je kunt deze hartige taart warm, lauw of - de volgende dag - ook prima koud eten. 4 personen
3 11

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (Ø 24 cm, ingevet)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de springvorm met het bladerdeeg.
  2. Snijd 3 cm van de houtachtige onderkant van de asperges. Snijd de asperges in stukken van 4 cm. Verkruimel de geitenkaas.
  3. Klop de eieren in een grote mengkom los met de kookroom en peper naar smaak. Meng de broccolirijst, garnalen, geitenkaas en aspergestukjes door het eimengsel. Verdeel het mengsel over het bladerdeeg.
  4. Bak de quiche in ca. 60 min. iets onder het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 10 min. afkoelen op een rooster.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Je kunt deze quiche koud, lauw of warm eten. Warm ’m dan in een voorverwarmde oven op 180 °C afgedekt op in ca. 20 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 690 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 27 g
  • natrium 840 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Lentequiche met asperges, broccoli en garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Len­te­qui­che met as­per­ges, broc­co­li en gar­na­len

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 270 g vers bladerdeeg

Bekleed de springvorm met het bladerdeeg.

3
3
  • 350 g verse groene asperges

Snijd 3 cm van de houtachtige onderkant van de asperges.

4
4

Snijd de asperges in stukken van 4 cm.

5
5
  • 250 g geitenkaas naturel 55+

Verkruimel de geitenkaas.

6
6
  • 4 middelgrote eieren
  • 125 ml kookroom

Klop de eieren in een grote mengkom los met de kookroom en peper naar smaak.

7
7
  • 400 g broccolirijst
  • 200 g verse wokgarnalen met knoflook

Meng de broccolirijst, garnalen, geitenkaas en aspergestukjes door het eimengsel.

8
8

Verdeel het mengsel over het bladerdeeg.

9
9

Bak de quiche in ca. 60 min. iets onder het midden van de oven goudbruin en gaar.

10
10

Neem uit de oven en laat 10 min. afkoelen op een rooster.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Je kunt deze quiche koud, lauw of warm eten. Warm ’m dan in een voorverwarmde oven op 180 °C afgedekt op in ca. 20 min.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.