Krui­den­cous­cous met ge­gril­de as­per­ges

De zachte smaak van groene asperges doet het goed bij de kruidige couscous met geitenkaas.

(69) waardeer
mediterraan hoofdgerecht De zachte smaak van groene asperges doet het goed bij de kruidige couscous met geitenkaas. 4 personen
3 69

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de couscous en broccolirijst in een schaal en schenk er het kokende water over. Roer door en laat 10 min. staan. Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd in reepjes. Snijd de bieslook fijn. Hak de cashewnoten grof. Pers de citroen uit. Meng het citroensap met ¾ van de olie en de honing tot een dressing.
  2. Verhit de grillpan. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges. Bestrijk de asperges met de rest van de olie en gril ze 6 min. Keer regelmatig. Roer de couscous en broccolirijst los. Schep de munt en bieslook erdoor en meng met de dressing. Leg de asperges op de kruidencouscous, verkruimel de geitenkaas erover en bestrooi met de cashewnoten.

Tip:

Ook lekker om mee te nemen voor de lunch of een picknick.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 625 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Kruidencouscous met gegrilde asperges

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Krui­den­cous­cous met ge­gril­de as­per­ges

1
1
  • 300 g couscous
  • 400 g broccolirijst
  • 350 ml kokend water

Doe de couscous en broccolirijst in een schaal en schenk er het kokende water over. Roer door en laat 10 min. staan.

2
2
  • 15 g verse munt
  • 12½ g verse bieslook
  • 50 g ongezouten cashewnoten
  • 1 citroen

Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd in reepjes. Snijd de bieslook fijn. Hak de cashewnoten grof. Pers de citroen uit.

3
3
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 1 el vloeibare honing

Meng het citroensap met de olie en de honing tot een dressing.

4
4
  • 350 g verse groene asperges
  • 1 el traditionele olijfolie

Verhit de grillpan. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges. Bestrijk de asperges met de rest van de olie en gril ze 6 min. Keer regelmatig.

5
5

Roer de couscous en broccolirijst los. Schep de munt en bieslook erdoor en meng met de dressing.

6
6
  • 140 g geitenkaas naturel 55+

Leg de asperges op de kruidencouscous, verkruimel de geitenkaas erover en bestrooi met de cashewnoten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.