Groe­ne-krui­den­cous­cous met kaas en crunchy no­ten

(9) waardeer
midden-oosters hoofdgerecht 2 personen
3 9

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de couscous in een schaal met de broccolirijst en schenk er het kokend water over. Roer door en laat 10 min. afgedekt staan.
  2. Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd in reepjes. Snijd de bieslook fijn. Hak de cashewnoten grof.
  3. Pers de citroen uit. Meng de honing, 3/4 van de olie en het sap van de citroen tot een dressing.
  4. Verhit de grillpan zonder olie of boter. Was ondertussen de asperges en verwijder de houtachtige onderkant. Bestrijk de asperges met de rest van de olie en gril ze in 6 min. rondom gaar.
  5. Roer ondertussen de couscous met de broccolirijst los. Schep de munt en bieslook door de couscous en meng de dressing erdoor. Leg de asperges op de kruidencouscous, verkruimel de geitenkaas eroverheen en bestrooi met de cashewnoten.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 635 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 8 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande Box week 13 2017

Groene-kruidencouscous met kaas en crunchy noten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groe­ne-krui­den­cous­cous met kaas en crunchy no­ten

1
1
  • 150 g couscous
  • 200 g broccolirijst
  • 175 ml kokend water

Doe de couscous in een schaal met de broccolirijst en schenk er het kokend water over. Roer door en laat 10 min. afgedekt staan.

2
2
  • 7½ g verse munt
  • 7½ g verse bieslook
  • 30 g ongezouten cashewnoten

Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd in reepjes. Snijd de bieslook fijn. Hak de cashewnoten grof.

3
3
  • ½ citroen
  • ½ cupje vloeibare honing
  • 1½ el (olijf)olie

Pers de citroen uit. Meng de honing, de olie en het sap van de citroen tot een dressing.

4
4

Verhit de grillpan zonder olie of boter.

5
5
  • 175 g verse groene asperges
  • ½ el (olijf)olie

Was ondertussen de asperges en verwijder de houtachtige onderkant. Bestrijk de asperges met de olie en gril ze in 6 min. rondom gaar.

6
6

Roer ondertussen de couscous met de broccolirijst los. Schep de munt en bieslook door de couscous en meng de dressing erdoor.

7
7
  • 71 g verse geitenkaas naturel 45+

Leg de asperges op de kruidencouscous, verkruimel de geitenkaas eroverheen en bestrooi met de cashewnoten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.