Pas­tei­tjes met groe­ne-as­per­gera­gout, dra­gon & dop­erw­ten

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 325 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 10 min. oventijd
(1) waardeer
frans voorgerecht 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 165 °C en bereid de pasteitjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de bouillontablet in het water oplossen en houd tegen de kook aan.
  2. Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en snijd in 3 gelijke stukken. Snijd de blaadjes van de dragon fijn.
  3. Smelt de boter op laag vuur in een (steel)pan en voeg de bloem toe. Laat al roerend in 3 min. garen (roux).
  4. Voeg al roerend met een garde de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg de tuinerwten, asperges en dragon toe en laat 5 min. op laag vuur koken. Breng op smaak met versgemalen peper.
  5. Verwijder de harde stelen van de waterkers. Verdeel de ragout over de pasteitjes en serveer met de waterkers.

Tip:

Je kunt de dragon ook vervangen door platte peterselie en de waterkers door rucola.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 325 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 51-52

Pasteitjes met groene-aspergeragout, dragon & doperwten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­tei­tjes met groe­ne-as­per­gera­gout, dra­gon & dop­erw­ten

1
1
  • 4 stuks pasteitjes

Verwarm de oven voor op 165 °C en bereid de pasteitjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 1 Maggi groentebouillontablet minder zout
  • 400 ml kraanwater

Laat de bouillontablet in het water oplossen en houd tegen de kook aan.

3
3
  • 350 g groene asperges

Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en snijd in 3 gelijke stukken.

4
4
  • 7½ g verse dragon

Snijd de blaadjes van de dragon fijn.

5
5
  • 40 g ongezouten roomboter
  • 40 g tarwebloem

Smelt de boter op laag vuur in een (steel)pan en voeg de bloem toe.

6
6

Laat al roerend in 3 min. garen (roux).

7
7

Voeg al roerend met een garde de bouillon toe en breng aan de kook.

8
8
  • 100 g diepvries tuinerwten

Voeg de tuinerwten, asperges en dragon toe en laat 5 min. op laag vuur koken. Breng op smaak met versgemalen peper.

9
9
  • 75 g waterkers

Verwijder de harde stelen van de waterkers.

10
10

Verdeel de ragout over de pasteitjes en serveer met de waterkers.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.