As­per­gera­gout in een pas­tei­bak­je

Zolang ze er zijn, moet je er van genieten. En maken we er dus ook ragout van.

(3) waardeer
voorgerecht Zolang ze er zijn, moet je er van genieten. En maken we er dus ook ragout van. 4 personen
5 3

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Smelt op laag vuur de boter in een steelpan met dikke bodem zonder te kleuren en voeg de bloem toe. Laat de bloem op laag vuur 2-3 min. al roerend garen (roux). Haal van het vuur.
  2. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Breng de schillen en de afsnijdsels aan de kook met het water en zout. Kook hierin de asperges 8 min. Haal de asperges uit de pan, laat goed uitlekken en snijd ze in stukjes van 1 cm. Zeef het kookvocht.
  3. Verwarm de pasteitjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg al roerend met een garde 300 ml van de aspergebouillon (per 4 personen) toe aan de roux. Laat op laag vuur 2 min. zachtjes koken. Voeg de asperges en de room toe en verwarm kort zonder te laten koken. Breng op smaak met witte peper en eventueel zout. Leg op ieder bord een pasteitje, schep de ragout erin en erover en garneer met een takje peterselie.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 310 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
april 2018

Aspergeragout in een pasteibakje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

As­per­gera­gout in een pas­tei­bak­je

1
1
  • 25 g ongezouten roomboter
  • 30 g tarwebloem

Smelt op laag vuur de boter in een steelpan met dikke bodem zonder te kleuren en voeg de bloem toe.

2
2

Laat de bloem op laag vuur 2-3 min. al roerend garen (roux). Haal van het vuur.

3
3
  • 500 g verse witte asperges

Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant.

4
4
  • 1 liter water
  • 1 tl zout

Breng de schillen en de afsnijdsels aan de kook met het water en zout.

5
5

Kook hierin de asperges 8 min. Haal de asperges uit de pan, laat goed uitlekken en snijd ze in stukjes van 1 cm. Zeef het kookvocht.

6
6
  • 4 pasteibakjes

Verwarm de pasteitjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

7
7

Voeg al roerend met een garde 300 ml van de aspergebouillon (per 4 personen) toe aan de roux. Laat op laag vuur 2 min. zachtjes koken.

8
8
  • 50 ml slagroom

Voeg de asperges en de room toe en verwarm kort zonder te laten koken. Breng op smaak met witte peper en eventueel zout.

9
9
  • 4 takjes verse bladpeterselie

Leg op ieder bord een pasteitje, schep de ragout erin en erover en garneer met een takje peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.