As­per­ge­soep met wit­te en groe­ne as­per­ges

Goodbye, keuzestress! Nooit meer kiezen tussen de groene en de witte asperge.

(291) waardeer
voorgerecht Goodbye, keuzestress! Nooit meer kiezen tussen de groene en de witte asperge. 4 personen
2 291

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de witte asperges vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Verwijder de houtachtige onderkant van de groene asperges en snijd de witte en groene asperges in stukjes van 2 cm. Houd alle kopjes apart.
  2. Snipper de sjalot. Verhit de boter in een (soep)pan en fruit de sjalot 3 min. op laag vuur. Voeg de aspergestukjes toe en bak 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de vermout toe en laat verdampen. Voeg het water toe en verkruimel de bouillontablet erboven. Breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur garen. Roer af en toe.
  3. Neem de pan van het vuur, voeg de slagroom toe en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en zout. Zet de pan terug op het vuur, voeg de aspergekopjes toe en laat 5 min. op middelhoog vuur gaar worden. Verdeel de soep over diepe kommen.

combinatietip:

Lekker met verse peterselie

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 9 g
    waarvan suikers 5 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Aspergesoep met witte en groene asperges

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

As­per­ge­soep met wit­te en groe­ne as­per­ges

1
1
  • 500 g verse witte asperges

Schil de witte asperges vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant.

2
2
  • 350 g verse groene asperges

Verwijder de houtachtige onderkant van de groene asperges en snijd de witte en groene asperges in stukjes van 2 cm. Houd alle kopjes apart.

3
3
  • 1 sjalot
  • 25 g ongezouten roomboter

Snipper de sjalot. Verhit de boter in een (soep)pan en fruit de sjalot 3 min. op laag vuur. Voeg de aspergestukjes toe en bak 3 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • 50 ml witte vermout
  • 600 ml water
  • 1 kippenbouillontablet

Voeg de vermout toe en laat verdampen. Voeg het water toe en verkruimel de bouillontablet erboven.

5
5

Breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur garen. Roer af en toe.

6
6
  • 125 ml verse slagroom

Neem de pan van het vuur, voeg de slagroom toe en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en zout.

7
7

Zet de pan terug op het vuur, voeg de aspergekopjes toe en laat 5 min. op middelhoog vuur gaar worden.

8
8

Verdeel de soep over diepe kommen.

combinatietip:

Lekker met verse peterselie

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.