Groene-aspergesoep met kipcrostini

Advertentie
Ingrediënten
- 7 dl kippenbouillon (van tablet)
- 1 maïskipfilet
- 2 maal 250 gr groene asperges
- 5 eetlepels olijfolie
- 1 sjalot (gesnipperd)
- 1 theelepel scherpe mosterd
- 1 pistolet (in 4 plakken)
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 dl slagroom
Keukenspullen
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Grill voorverwarmen op 175 °C. Bouillon tegen de kook aanhouden en hierin kipfilet in ca. 10 minuten gaar pocheren. Uit pan nemen en laten afkoelen. Asperges schoonmaken en in 3 stukken snijden. In pan 1 eetlepel olie verhitten en sjalot 2 minuten fruiten. Bouillon, mosterd en asperges toevoegen. Afgedekt ca. 15 minuten zachtjes laten koken. Na 10 minuten aspergekopjes uit soep nemen. Rest van olie en knoflook mengen en sneetjes pistolet hiermee bestrijken. Brood onder grill in ca. 3-4 minuten krokant en goudbruin roosteren. Van kipfilet schuin 4 plakken snijden. Crostini's beleggen met kipfilet en aspergekopje. Aspergesoep met staafmixer pureren. Slagroom erdoor roeren en op smaak brengen met zout en peper. Soep over kommen verdelen. Crostini in soep leggen of erbij serveren.
Tip:
Gebruik eventueel groene asperges uit de diepvries (2 pakken à 300 g).
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 310 kcal
- eiwit 11 g
- koolhydraten 14 g
- vet 23 g