Caprese pasteitjes
Pasteitjes zonder vlees of vis, maar mét mozzarella, tomaatjes en basilicum.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 4 pasteitjes
- 2 el pijnboompitten
- 150 g mini-buffelmozzarella
- 250 g cherrytomaten
- 7½ g verse basilicum
- 1½ el balsamicoazijn
- 1 el extra vierge olijfolie
- 40 g rucola
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de pasteitjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten 3 min. Schep uit de pan en laat afkoelen op een bord. Laat de mozzarella uitlekken en halveer de bolletjes. Snijd de cherrytomaten in 4 parten. Snijd het basilicum fijn en houd een blaadje per persoon apart voor garnering. Meng de pijnboompitten, mozzarella, tomaten, het gesneden basilicum, de balsamicoazijn en olie door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verdeel de rucola over de borden en leg op elk bord een pasteitje. Vul vlak voor het serveren de pasteitjes met het mengsel en verdeel de rest (je houdt ongeveer ⅓ over) rondom het pasteitje over de rucola. Garneer met het basilicumblaadje.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 360 kcal
- eiwit 12 g
- koolhydraten 18 g
-
vet 26 g
waarvan verzadigd 12 g - natrium 215 mg
- vezels 2 g
Ook te zien in
Caprese pasteitjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Caprese pasteitjes
- 4 pasteitjes
Verwarm de pasteitjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 2 el pijnboompitten
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten 3 min. Schep uit de pan en laat afkoelen op een bord.
- 150 g mini-buffelmozzarella
- 250 g cherrytomaten
Laat de mozzarella uitlekken en halveer de bolletjes. Snijd de cherrytomaten in 4 parten.
- 7½ g verse basilicum
Snijd het basilicum fijn en houd een blaadje per persoon apart voor garnering.
- 1½ el balsamicoazijn
- 1 el extra vierge olijfolie
Meng de pijnboompitten, mozzarella, tomaten, het gesneden basilicum, de balsamicoazijn en olie door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 40 g rucola
Verdeel de rucola over de borden en leg op elk bord een pasteitje.
Vul vlak voor het serveren de pasteitjes met het mengsel en verdeel de rest (je houdt ongeveer ⅓ over) rondom het pasteitje over de rucola.
Garneer met het basilicumblaadje.