bewaar
Bagel caprese
Bagel caprese
bewaar

Bagel caprese

De klassieke Italiaanse salade van mozzarella, tomaat en basilicum op z'n Amerikaans: met een bagel.

20 min. bereiden
29waarderingen

Ingrediënten

4 personen

40 g

pijnboompitten

1

citroen

15 g

verse basilicum

50 ml

extra vierge olijfolie

360 g

snoepgroente tomatenmix

1 el

extra vierge olijfolie

½ tl

zeezout

2 bollen

buffelmozzarella

4

bagels

50 g

eikenbladslamelange

Dit heb je nodig

  • staafmixer

De klassieke Italiaanse salade van mozzarella, tomaat en basilicum op z'n Amerikaans: met een bagel.

Aan de slag

1

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit.

2

Doe het basilicum, 50 ml olie en 1 el citroensap in een hoge beker of het bakje van de staafmixer en pureer. Breng op smaak met peper en zout. Halveer de tomaten. Verhit 1 el olie in de koekenpan en bak de tomaten 3 min. op de snijkant op middelhoog vuur. Neem de pan van het vuur, schep de tomaten om met het citroenrasp en zeezout en breng op smaak met peper.

3

Scheur de mozzarella in stukjes. Snijd de bagels doormidden en beleg de onderste helften met sla. Meng de tomaat, mozzarella en pijnboompitten en verdeel over de bagel. Besprenkel met de basilicumolie, leg de bovenste helften ernaast en serveer.

tip

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.