bewaar
Hele franse maiskip
Hele franse maiskip
bewaar

Hele franse maiskip

30 min. bereiden
1 uur 20 min. oventijd
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

Fran­se maiskip La­bel Rou­ge

200 g

Mister Kitchen venkel-tijm worst

2 el

milde olijfolie

3 el

ongezouten roomboter

125 ml

droge witte wijn

3

friszure appels

2 el

venkelzaad

500 g

witlof

5 takjes

verse tijm

2 el

vloeibare honing

1 bol

knoflook

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 190 °C. Verwijder het elastiek van de kip en dep droog met keukenpapier. Verwijder het vel van de worst. Vul de kip met het worstvlees. Wrijf de kip in met de olie en de boter. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Knoop de poten bij elkaar met keukentouw. Leg de kip met de borst naar beneden in de braadslede en schenk de helft van de wijn erbij. Zet de kip in het midden van de oven en rooster de kip 55 min. Bedruip de kip tussendoor 2 keer met bakvocht.

2

Verwijder het klokhuis van de appels met de appelboor. Snijd de appels in dikke plakken van 8 mm. Kneus het venkelzaad in de vijzel. Verwijder de steelaanzet van het witlof en snijd de stronken in de lengte in 4 parten. Verwijde de harde kern. Meng de appel met de venkel, het witlof, de takjes tijm en de honing. Bestrooi met peper naar smaak. Neem de kip uit de oven en keer voorzichtig om, met de borst naar boven en bedruip met bakvocht. Verdeel het witlofmengsel en de losse tenen knoflook om de kip en rooster nog 25 min. in de oven. De kip is gaar, als je goed aan een van de poten kunt wiebelen.

algemeenLekker met schorseneer met amandelstukjes, kaas en peterselie, het recept is dan niet meer glutenvrij.