Con­fit de ca­nard met zuur­kool en kriel­tjes

(0) waardeer
hoofdgerecht 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de zuurkool uitlekken in een vergiet. Halveer ondertussen de grotere krieltjes en kook ze in de schil in ca. 12 min. beetgaar. Giet af en laat ze goed uitdampen. Leg de vacuümverpakte eendenbouten in een pan met een flinke laag water zodat ze alle vier helemaal onderstaan. Breng tot tegen de kook aan, maar laat absoluut niet koken. Verwarm de confit zo in ca. 15 min.
  2. Verhit ondertussen koekenpan zonder olie of boter en bak het ontbijtspek in ca. 6 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de ongeschilde appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Verhit de boter in een andere koekenpan en bak de appel 3 min. Voeg de kort uitgelekte zuurkool en de cranberry’s toe. Laat 5 min. op laag vuur stoven. Breng op smaak met de mosterd, honing en peper.
  3. Verwarm de grill van de oven voor. Neem de eendenbouten uit het plastic (bewaar 2 el van het vet per 4 personen) en leg ze met de velkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet ze ca. 6 min. of tot het vel mooi goudbruin en krokant is, onder de grill tot maar houd het goed in de gaten, het kan snel verbranden. Verhit de koekenpan en voeg de 2 el van het eendenvet uit het plastic toe. Bak de krieltjes 3 min. in het vet en verkruimel het uitgebakken spek erover. Serveer de confit de canard met de krieltjes en de zuurkool.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 660 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 1.800 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
december 2018

Confit de canard met zuurkool en krieltjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Con­fit de ca­nard met zuur­kool en kriel­tjes

1
1
  • 500 g wijnzuurkool
  • 500 g krieltjes

Laat de zuurkool uitlekken in een vergiet. Halveer ondertussen de grotere krieltjes en kook ze in de schil in ca. 12 min. beetgaar. Giet af en laat ze goed uitdampen.

2
2
  • 4 confit de canard

Leg de vacuümverpakte eendenbouten in een pan met een flinke laag water zodat ze alle vier helemaal onderstaan.

3
3

Breng tot tegen de kook aan, maar laat absoluut niet koken. Verwarm de confit zo in ca. 15 min.

4
4
  • 100 g ontbijtspek

Verhit ondertussen koekenpan zonder olie of boter en bak het ontbijtspek in ca. 6 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

5
5
  • 1 friszure appel

Snijd de ongeschilde appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.

6
6
  • 2 el ongezouten roomboter
  • 4 el gedroogde cranberry's

Verhit de boter in een andere koekenpan en bak de appel 3 min. Voeg de kort uitgelekte zuurkool en de cranberry’s toe.

7
7
  • 2 el grove mosterd
  • 1½ el vloeibare honing

Laat 5 min. op laag vuur stoven. Breng op smaak met de mosterd, honing en peper.

8
8

Verwarm de grill van de oven voor. Neem de eendenbouten uit het plastic (bewaar 2 el van het vet) en leg ze met de velkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat.

9
9

Zet ze ca. 6 min. of tot het vel mooi goudbruin en krokant is, onder de grill tot maar houd het goed in de gaten, het kan snel verbranden.

10
10

Verhit de koekenpan en voeg de 2 el van het eendenvet uit het plastic toe.

11
11

Bak de krieltjes 3 min. in het vet en verkruimel het uitgebakken spek erover. Serveer de confit de canard met de krieltjes en de zuurkool.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.