bewaar
Gekaramelliseerde witlofblaadjes
Gekaramelliseerde witlofblaadjes
bewaar

Gekaramelliseerde witlofblaadjes

12 min. bereiden
69waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 struiken

witlof

2 el

traditionele olijfolie

25 g

ongezouten roomboter

4 el

vloeibare honing

1 el

gedroogde tijm

Aan de slag

1

Snijd de blaadjes van de witlofstronkjes los, gooi de bittere harde kern en de harde onderkant weg. Was de blaadjes met koud water.

2

Verhit de olie met de boter en de honing in een wok of in een grote koekenpan met een antiaanbaklaag. Gooi de witlofblaadjes erbij zodra alles gesmolten is. Roerbak de witlofblaadjes 4-5 minuten tot ze gaar zijn en het honinglaagje lichtbruin kleurt.

3

Breng de witlof op smaak met zout, (versgemalen) peper en de tijm. Direct serveren.