Orec­chiet­te oven­scho­tel

Orecchiette is een pastasoort uit Zuid-Italië die een stuk minder bekend is dan de andere soorten, maar minstens net zo lekker.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 655 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 10 min. oventijd
(9) waardeer
hoofdgerecht Orecchiette is een pastasoort uit Zuid-Italië die een stuk minder bekend is dan de andere soorten, maar minstens net zo lekker. 4 personen
5 9

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan met water en zout aan de kook en kook de orecchiette 12 min. Snijd ondertussen de cavelo nero fijn en kook in de laatste 5 min. mee.
  2. Snipper ondertussen de ui en haal het vel van de worsten. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het worstvlees 3 min. op middelhoog vuur. Druk het vlees met een houten lepel tot rul gehakt. Voeg de ui toe en bak nog 2 min. mee. Verkruimel de feta en schep samen met het venkelzaad door de ricotta. Giet de pasta en cavelo nero af en laat goed uitlekken.
  3. Schep samen met het worstvlees en de bevroren tuinerwten in de ovenschaal en schep door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel het ricottamengsel in dotjes over de bovenkant. Verwarm de grill. Gratineer de pastaschotel afhankelijk van je type grill en de grillstand in ca. 10 min. of totdat de randen van de ricotta bruin kleuren.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 655 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
februari 2018

Orecchiette ovenschotel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Orec­chiet­te oven­scho­tel

1
1
  • 250 g orecchiette pasta

Breng een ruime pan met water en zout aan de kook en kook de orecchiette 12 min.

2
2
  • 200 g gesneden cavolo nero

Snijd ondertussen de cavelo nero fijn en kook in de laatste 5 min. mee.

3
3
  • 2 middelgrote uien
  • 200 g Mister Kitchen venkel-tijm worst

Snipper ondertussen de ui en haal het vel van de worsten. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het worstvlees 3 min. op middelhoog vuur.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

4
4

Druk het vlees met een houten lepel tot rul gehakt.

5
5

Voeg de ui toe en bak nog 2 min. mee.

6
6
  • 150 g Griekse feta
  • 1½ tl venkelzaad
  • 250 g ricotta

Verkruimel de feta en schep samen met het venkelzaad door de ricotta.

7
7

Giet de pasta en cavelo nero af en laat goed uitlekken.

8
8
  • 200 g diepvries tuinerwten

Schep samen met het worstvlees en de bevroren tuinerwten in de ovenschaal en schep door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9

Verdeel het ricottamengsel in dotjes over de bovenkant.

10
10

Verwarm de grill.

11
11

Gratineer de pastaschotel afhankelijk van je type grill en de grillstand in ca. 10 min. of totdat de randen van de ricotta bruin kleuren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.