Orec­chiet­te met worst en buf­fel­moz­za­rel­la

Warm-weer-pasta! Of voor wanneer je in een handomdraai je pasta wilt serveren.

(23) waardeer
italiaans hoofdgerecht Warm-weer-pasta! Of voor wanneer je in een handomdraai je pasta wilt serveren. 4 personen
3 23

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de mozzarella uitlekken en doe in een kom. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de peterselie en knoflook fijn. Meng het citroenrasp, 2 el citroensap (per 4 personen), de peterselie, knoflook en olie door de mozzarellabolletjes.
  2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de snijbonen in stukjes van 1 cm breed en kook de laatste 4 min. mee met de pasta.
  3. Snipper ondertussen de uien en verwijder het vel van de braadworsten. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de uien en het worstvlees 8 min. op middelhoog vuur. Druk het worstvlees met een pollepel in kleine stukjes.
  4. Halveer de tomaten. Giet de pasta af en meng deze samen met de tomaten, kappertjes en 1 el kappertjesvocht (per 4 personen) door het worstvlees-uimengsel. Verwarm kort mee. Verdeel over een schaal en schep de gemarineerde mozzarella erover.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Orecchiette met worst en buffelmozzarella

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Orec­chiet­te met worst en buf­fel­moz­za­rel­la

1
1
  • 150 g mini-buffelmozzarella

Laat de mozzarella uitlekken en doe in een kom.

2
2
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit.

3
3
  • 7½ g verse krulpeterselie
  • ½ teen knoflook
  • 2 el extra vierge olijfolie

Snijd de peterselie en knoflook fijn. Meng het citroenrasp, 2 el citroensap (per 4 personen), de peterselie, knoflook en olie door de mozzarellabolletjes.

4
4
  • 300 g orecchiette pasta

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

5
5
  • 400 g ongesneden snijbonen

Snijd ondertussen de snijbonen in stukjes van 1 cm breed en kook de laatste 4 min. mee met de pasta.

6
6
  • 2 middelgrote uien
  • 2 varkensbraadworsten

Snipper ondertussen de uien en verwijder het vel van de braadworsten.

7
7

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de uien en het worstvlees 8 min. op middelhoog vuur. Druk het worstvlees met een pollepel in kleine stukjes.

8
8
  • 200 g snoeptomaatjes
  • 2 el kappertjes in pot

Halveer de tomaten. Giet de pasta af en meng deze samen met de tomaten, kappertjes en 1 el kappertjesvocht (per 4 personen) door het worstvlees-uimengsel. Verwarm kort mee.

9
9

Verdeel over een schaal en schep de gemarineerde mozzarella erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.