bewaar
Pasta met kipballetjes en tomaat uit de oven
Pasta met kipballetjes en tomaat uit de oven
bewaar

Pasta met kipballetjes en tomaat uit de oven

De vorm van deze pasta doet denken aan oortjes, en zo heet het ook (op z'n Italiaans).

20 min. bereiden
15 min. oventijd
31waarderingen

Ingrediënten

2 personen

160 g

kipworst

250 g

cherrytomaten

1 el

traditionele olijfolie

150 g

orecchiette pasta

10 g

verse platte peterselie

150 g

gegrilde rode paprika's in pot

75 g

mini mozzarella

200 g

verse spinazie

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • staafmixer met hoge beker

De vorm van deze pasta doet denken aan oortjes, en zo heet het ook (op z'n Italiaans).

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een ruime pan water aan de kook. Verwijder ondertussen het vel van de worsten en rol met vochtige handen 6 balletjes van het worstvlees.

2

Verdeel de kipballetjes en tomaten over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en bestrooi met peper. Rooster ca. 15 min. in het midden van de oven.

3

Voeg als het water kookt de pasta en eventueel zout toe aan het water. Kook de pasta in 16-18 min. beetgaar.

4

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Doe de paprika met 3 el vocht uit het potje en de helft van de peterselie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de mozzarella uitlekken.

5

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en laat de spinazie in delen slinken. Giet de pasta af, doe terug in de pan en meng de paprikasaus en spinazie erdoor. Verdeel de kipballetjes, tomaten en mozzarella erover. Bestrooi met de rest van de peterselie.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.