Pas­ta met kip­bal­le­tjes en to­maat uit de oven

De vorm van deze pasta doet denken aan oortjes, en zo heet het ook (op z'n Italiaans).

(24) waardeer
italiaans hoofdgerecht De vorm van deze pasta doet denken aan oortjes, en zo heet het ook (op z'n Italiaans). 2 personen
4 24

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • staafmixer met hoge beker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een ruime pan water aan de kook. Verwijder ondertussen het vel van de worsten en rol met vochtige handen 6 balletjes van het worstvlees.
  2. Verdeel de kipballetjes en tomaten over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en bestrooi met peper. Rooster ca. 15 min. in het midden van de oven.
  3. Voeg als het water kookt de pasta en eventueel zout toe aan het water. Kook de pasta in 16-18 min. beetgaar.
  4. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Doe de paprika met 3 el vocht uit het potje en de helft van de peterselie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de mozzarella uitlekken.
  5. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en laat de spinazie in delen slinken. Giet de pasta af, doe terug in de pan en meng de paprikasaus en spinazie erdoor. Verdeel de kipballetjes, tomaten en mozzarella erover. Bestrooi met de rest van de peterselie.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 9 2017

Pasta met kipballetjes en tomaat uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met kip­bal­le­tjes en to­maat uit de oven

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 160 g kipworst

Breng een ruime pan water aan de kook. Verwijder ondertussen het vel van de worsten en rol met vochtige handen 6 balletjes van het worstvlees.

3
3
  • 250 g cherrytomaten

Verdeel de kipballetjes en tomaten over een met bakpapier beklede bakplaat.

4
4
  • 1 el traditionele olijfolie

Besprenkel met de olie en bestrooi met peper. Rooster ca. 15 min. in het midden van de oven.

5
5
  • 150 g orecchiette pasta

Voeg als het water kookt de pasta en eventueel zout toe aan het water. Kook de pasta in 16-18 min. beetgaar.

6
6
  • 10 g verse platte peterselie
  • 150 g gegrilde rode paprika's in pot

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Doe de paprika met 3 el vocht uit het potje en de helft van de peterselie in een hoge beker en pureer met de staafmixer.

7
7
  • 75 g mini mozarella's

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de mozzarella uitlekken.

8
8
  • 200 g verse spinazie

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en laat de spinazie in delen slinken. Giet de pasta af, doe terug in de pan en meng de paprikasaus en spinazie erdoor.

9
9

Verdeel de kipballetjes, tomaten en mozzarella erover. Bestrooi met de rest van de peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.