Pan­nen­koe­ken­sur­pri­se­taart

Heb jij het lootje van een pannenkoekenfan getrokken? Dan weten wij wel welke surprise je gaat maken.

  • gebak
  • 12 personen
  • 635 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(0) waardeer
gebak Heb jij het lootje van een pannenkoekenfan getrokken? Dan weten wij wel welke surprise je gaat maken. 12 personen

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • inpakfolie

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zeef de bloem met het zout boven een grote beslagkom. Voeg de eieren en de helft van de melk toe en klop met een garde tot een glad beslag. Schenk de rest van de melk erbij en klop opnieuw glad. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het beslag 30 min. staan.
  2. Verhit een klontje boter in een koekenpan van 20 cm doorsnee en schep er een soeplepel beslag in. Draai de pan rond zodat de hele bodem bedekt is. Laat de pannenkoek 2 min. op middelhoog vuur bakken tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Draai de pannenkoek om en bak nog 1 min. Herhaal met de rest van het beslag (totaal worden het ca. 20 pannenkoeken). Gebruik eventueel 2 pannen, zo gaat het extra snel.
  3. Houd 2 pannenkoeken apart. Bestrooi de rest van de pannenkoeken elk met een dun laagje poedersuiker en stapel ze op. Snijd in de pannenkoekenstapel een vierkant van 7 cm x 7 cm. Houd de vierkantjes apart. Leg de stapel op het inpakfolie. Leg het cadeautje in het uitgesneden vierkant. Dek de stapel af met de twee apart gehouden pannenkoeken.
  4. Bestrooi de stapel met al het snoepgoed. Pak de stapel in met het inpakfolie. Knoop er een mooi lint omheen. Geef de taart cadeau en snoep zelf de uitgesneden pannenkoekvierkantjes op.

bereidingstip:

Deze surprisetaart kan ook gemaakt worden met kant-en-klare pannenkoeken.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 635 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 93 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
december 2018

Pannenkoekensurprisetaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pan­nen­koe­ken­sur­pri­se­taart

1
1
  • 750 g tarwebloem
  • 2 tl zout

Zeef de bloem met het zout boven een grote beslagkom.

2
2
  • 5 middelgrote eieren
  • 1250 ml halfvolle melk

Voeg de eieren en de helft van de melk toe en klop met een garde tot een glad beslag. Schenk de rest van de melk erbij en klop opnieuw glad.

3
3

Dek de kom af met vershoudfolie en laat het beslag 30 min. staan.

4
4
  • 75 g ongezouten roomboter

Verhit een klontje boter in een koekenpan van 20 cm doorsnee en schep er een soeplepel beslag in. Draai de pan rond zodat de hele bodem bedekt is.

5
5

Laat de pannenkoek 2 min. op middelhoog vuur bakken tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Draai de pannenkoek om en bak nog 1 min.

6
6

Herhaal met de rest van het beslag (totaal worden het ca. 20 pannenkoeken). Gebruik eventueel 2 pannen, zo gaat het extra snel.

7
7
  • 5 el poedersuiker

Houd 2 pannenkoeken apart. Bestrooi de rest van de pannenkoeken elk met een dun laagje poedersuiker en stapel ze op.

8
8

Snijd in de pannenkoekenstapel een vierkant van 7 cm x 7 cm. Houd de vierkantjes apart.

9
9

Leg de stapel op het inpakfolie. Leg het cadeautje in het uitgesneden vierkant. Dek de stapel af met de twee apart gehouden pannenkoeken.

10
10
  • 100 g strooigoed
  • 150 g chocoladefiguurtjes sinterklaas
  • 125 g gouden chocolademunten
  • 150 g chocoladelettertjes melk-puur-wit
  • 192 g kikkers & muizen

Bestrooi de stapel met al het snoepgoed.

11
11

Pak de stapel in met het inpakfolie. Knoop er een mooi lint omheen.

12
12

Geef de taart cadeau en snoep zelf de uitgesneden pannenkoekvierkantjes op.

bereidingstip:

Deze surprisetaart kan ook gemaakt worden met kant-en-klare pannenkoeken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.