bewaar
Chocoladetaart met kruidnoten
Chocoladetaart met kruidnoten
bewaar

Chocoladetaart met kruidnoten

Deze chocoladetaart is zo lekker, dat we het heerlijk avondje dit jaar vaker gaan vieren.

45 min. bereiden
35 min. oventijd
2 uur wachten
46waarderingen

Ingrediënten

12 personen

200 g

ongezouten roomboter

200 g

pure chocolade 72%

4

middelgrote eieren

150 g

donkere basterdsuiker

1 mespunt

zout

200 g

zelfrijzend bakmeel

200 g

crunchy speculoospasta

200 g

chocoladeglazuur

13

speculaas

150 g

chocolade kruidnoten (wit, melk en puur)

Dit heb je nodig

  • springvorm (Ø 18 cm)

  • bakpapier

Deze chocoladetaart is zo lekker, dat we het heerlijk avondje dit jaar vaker gaan vieren.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 170 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter. Smelt de rest van de boter in een steelpan.

2

Breek de chocolade in stukjes en voeg bij de gesmolten boter. Laat op laag vuur smelten, roer regelmatig.

3

Doe de eieren met de basterdsuiker en het zout in een kom. Klop met een mixer in 5 min. tot een schuimig geheel. Zeef het bakmeel erboven en meng rustig met een spatel. Voeg het chocolade-botermengsel toe en meng rustig met een spatel.

4

Schenk in de springvorm en bak ca. 35 min. in het midden van de oven. Laat in 2 uur helemaal afkoelen. Neem de taart uit de springvorm en snijd overlangs doormidden.

5

Bestrijk de onderste helft met de speculoospasta en leg de bovenste helft erop.

6

Verwarm het chocoglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking en schenk over de taart. Verdeel met een spatel gelijkmatig over de buitenkant.

7

Plak de speculaasjes rondom op de zijkant van de taart. Bestrooi de bovenkant met de kruidnoten

Chocoladetaart met pepernoten

Instructievideo - 02:08 min.