Speculaascupcakes
Deze cupcakes met speculaaskruiden passen perfect bij pakjesavond. En doordat ze zo mooi zijn versierd, is het ook een gezellige traktatie.

Ingrediënten
- 125 g ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
- 125 g donkere basterdsuiker
- 8 g vanillesuiker
- 2 middelgrote eieren
- 3 el volle melk
- 125 g zelfrijzend bakmeel
- 1 el koek- en speculaaskruiden
- 125 g roze glazuur
- 30 g chocolade kruidnoten (wit, melk en puur)
Keukenspullen
- muffinvorm met 12 holtes
- 12 papieren cakevormpjes
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de papieren cakevormpjes over de holtes van de muffinvorm.
- Doe de boter, basterdsuiker en vanillesuiker in een kom en klop met een mixer in 5 min. luchtig. Voeg al mixend 1 voor 1 de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige is opgenomen. Voeg de melk toe en mix nog 2 min. Spatel het zelfrijzend bakmeel en de koekkruiden erdoor en verdeel het beslag over de cakevormpjes.
- Bak de cupcakes in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat 5 min. afkoelen in de vorm op een rooster. Neem voorzichtig uit de muffinvorm, zet op een rooster en laat helemaal afkoelen. Dit duurt ca. 1 uur.
- Bereid het roze glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrijk de cupcakes ermee en versier met een paar kruidnoten.
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 215 kcal
- eiwit 2 g
- koolhydraten 29 g
-
vet 10 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 85 mg
Ook te zien in
Speculaascupcakes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Speculaascupcakes

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Verdeel de papieren cakevormpjes over de holtes van de muffinvorm.

- 125 g ongezouten roomboter
- 125 g donkere basterdsuiker
- 8 g vanillesuiker
Doe de boter, basterdsuiker en vanillesuiker in een kom en klop met een mixer in 5 min. luchtig.

- 2 middelgrote eieren
Voeg al mixend 1 voor 1 de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige is opgenomen.

- 3 el volle melk
- 125 g zelfrijzend bakmeel
- 1 el koek- en speculaaskruiden
Voeg de melk toe en mix nog 2 min. Spatel het zelfrijzend bakmeel en de koekkruiden erdoor en verdeel het beslag over de cakevormpjes.

Bak de cupcakes in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat 5 min. afkoelen in de vorm op een rooster.

Neem voorzichtig uit de muffinvorm, zet op een rooster en laat helemaal afkoelen. Dit duurt ca. 1 uur.

- 125 g roze glazuur
- 30 g chocolade kruidnoten (wit, melk en puur)
Bereid het roze glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrijk de cupcakes ermee en versier met een paar kruidnoten.

Bon appétit!