Ma­kreel­ril­let­tes

Een snel maar feestlijk hapje voor bij de borrel: rillette van makreel, bieslook en kappertjes.

  • borrelhapje
  • 8 personen
  • 140 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(0) waardeer
borrelhapje Een snel maar feestlijk hapje voor bij de borrel: rillette van makreel, bieslook en kappertjes. 8 personen

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Prak de makreelfilet fijn met een vork in een kom. Verhit de boter in een steelpan totdat de boter goudbruin is gekleurd (beurre noisette). Schenk de boter als deze kleur is bereikt onmiddellijk bij de makreel en meng met een vork door elkaar.
  2. Snijd de bieslook fijn en meng samen met de kappertjes door de makreelrillettes.
  3. Rasp de gele schil van de schoongeboende citroen en pers de vrucht uit. Voeg het citroenrasp toe en sap naar smaak, begin met 1 tl (voor 8 personen). Breng verder op smaak met peper. Laat 30 min. opstijven in de koelkast.

bereidingstip:

De gekarnde boter is verkrijgbaar in de grotere Albert Heijn-winkels en op ah.nl. Je kunt ook gewone roomboter gebruiken.

serveertip:

Lekker op ciabatta en stokbrood, maar ook als dip voor groenten zoals bleekselderij, komkommer en radijs.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 140 kcal
  • eiwit 4 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 80 mg
Tags
Ook te zien in

Makreelrillettes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ma­kreel­ril­let­tes

1
1
  • 150 g graatloze gerookte makreelfilets

Prak de makreelfilet fijn met een vork in een kom.

2
2
  • 100 g Le Gall gekarnde boter ongezouten

Verhit de boter in een steelpan totdat de boter goudbruin is gekleurd (beurre noisette).

3
3

Schenk de boter als deze kleur is bereikt onmiddellijk bij de makreel en meng met een vork door elkaar.

4
4
  • 5 g verse bieslook
  • 1 el kappertjes in pot

Snijd de bieslook fijn en meng samen met de kappertjes door de makreelrillettes.

5
5
  • ½ biologische citroen

Rasp de gele schil van de schoongeboende citroen en pers de vrucht uit.

6
6

Voeg het citroenrasp toe en sap naar smaak, begin met 1 tl (voor 8 personen). Breng verder op smaak met peper.

7
7

Laat 30 min. opstijven in de koelkast.

bereidingstip:

De gekarnde boter is verkrijgbaar in de grotere Albert Heijn-winkels en op ah.nl. Je kunt ook gewone roomboter gebruiken.

serveertip:

Lekker op ciabatta en stokbrood, maar ook als dip voor groenten zoals bleekselderij, komkommer en radijs.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.