bewaar
Bretonse boterbiscuits
Bretonse boterbiscuits
bewaar

Bretonse boterbiscuits

Deze Bretonse koekjes staan bekend om hun zilte touch.

25 min. bereiden
20 min. oventijd
2 uur wachten
9waarderingen

Ingrediënten

24 porties

3

middelgrote eieren

130 g

suiker

150 g

Le Gall gekarnde ongezouten roomboter

1

citroen

200 g

tarwebloem

16 g

bakpoeder

3 g

zout

Dit heb je nodig

  • handmixer

  • vershoudfolie

  • bakplaat

  • bakpapier

Deze Bretonse koekjes staan bekend om hun zilte touch.

Aan de slag

1

Splits de eieren (de eiwitten worden niet gebruikt) en doe de dooiers in een kom. Voeg de suiker al kloppend met een (hand)mixer in delen toe en klop tot er een stevig lichtgeel schuim is ontstaan. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Mix de boter in delen door het ei-suikermengsel. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil erboven.

2

Zeef de bloem, bakpoeder en het zout boven het botermengsel. Meng met koele handen zo snel mogelijk tot een samenhangend deeg. Vorm het deeg tot een platte schijf en wikkel in een stuk vershoudfolie. Laat 2 uur rusten in de koelkast.

3

Verwarm de oven voor op 170 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Vorm balletjes van het deeg en druk plat op de bakplaten tot ze een ½ cm dik zijn. Bak de koekjes in ca. 20 min. goudbruin. Wissel de bakplaten halverwege de baktijd van positie in de oven als je met meerdere bakplaten werkt.

bewaartipJe kunt deze koekjes in een goed afgesloten trommel ca. 4 dagen bewaren.

algemeenLa Gall ongezouten roomboter is niet in elke Albert Heijn-winkel verkrijgbaar. Bestel het op ah.nl of vervang het door AH Biologische Ongezouten boter.