Bre­ton­se bo­ter­bis­cuits

Deze Bretonse koekjes staan bekend om hun zilte touch.

  • gebak
  • 24 stuks
  • 105 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 2 uur wachten
    • 20 min. oventijd
(3) waardeer
frans gebak Deze Bretonse koekjes staan bekend om hun zilte touch. 24 stuks
3 3

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • handmixer
  • vershoudfolie
  • bakplaat
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Splits de eieren (de eiwitten worden niet gebruikt) en doe de dooiers in een kom. Voeg de suiker al kloppend met een (hand)mixer in delen toe en klop tot er een stevig lichtgeel schuim is ontstaan. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Mix de boter in delen door het ei-suikermengsel. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil erboven.
  2. Zeef de bloem, bakpoeder en het zout boven het botermengsel. Meng met koele handen zo snel mogelijk tot een samenhangend deeg. Vorm het deeg tot een platte schijf en wikkel in een stuk vershoudfolie. Laat 2 uur rusten in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 170 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Vorm balletjes van het deeg en druk plat op de bakplaten tot ze een ½ cm dik zijn. Bak de koekjes in ca. 20 min. goudbruin. Wissel de bakplaten halverwege de baktijd van positie in de oven als je met meerdere bakplaten werkt.

Tip:

La Gall ongezouten roomboter is niet in elke Albert Heijn-winkel verkrijgbaar. Bestel het op ah.nl of vervang het door AH Biologische Ongezouten boter.

bewaartip:

Je kunt deze koekjes in een goed afgesloten trommel ca. 4 dagen bewaren.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 105 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 200 mg
Tags
Ook te zien in

Bretonse boterbiscuits

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bre­ton­se bo­ter­bis­cuits

1
1
  • 3 middelgrote eieren

Splits de eieren (de eiwitten worden niet gebruikt) en doe de dooiers in een kom.

2
2
  • 130 g suiker

Voeg de suiker al kloppend met een (hand)mixer in delen toe en klop tot er een stevig lichtgeel schuim is ontstaan.

3
3
  • 150 g Le Gall gekarnde ongezouten roomboter
  • 1 citroen

Laat de boter op kamertemperatuur komen. Mix de boter in delen door het ei-suikermengsel. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil erboven.

4
4
  • 200 g tarwebloem
  • 16 g bakpoeder
  • 3 g zout

Zeef de bloem, bakpoeder en het zout boven het botermengsel. Meng met koele handen zo snel mogelijk tot een samenhangend deeg.

5
5

Vorm het deeg tot een platte schijf en wikkel in een stuk vershoudfolie. Laat 2 uur rusten in de koelkast.

6
6

Verwarm de oven voor op 170 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

7
7

Vorm balletjes van het deeg en druk plat op de bakplaten tot ze een ½ cm dik zijn. Bak de koekjes in ca. 20 min. goudbruin.

8
8

Wissel de bakplaten halverwege de baktijd van positie in de oven als je met meerdere bakplaten werkt.

bewaartip:

Je kunt deze koekjes in een goed afgesloten trommel ca. 4 dagen bewaren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.