bewaar
Romanescosalade met tomaat en olijf
Romanescosalade met tomaat en olijf
bewaar

Romanescosalade met tomaat en olijf

Romanesco ziet er niet alleen heel feestelijk uit, het is ook een heel smaakvolle groente.

20 min. bereiden
10 min. oventijd
3waarderingen

Ingrediënten

8 personen

2

romanesco

360 g

Looye honingtomaat

3 el

extra vierge olijfolie

50 g

pijnboompitten

1 schaal

AH Excellent verse kruiden voor kruidenboter

75 g

Kalamata-olijven

2 el

cremaceto balsamico

Dit heb je nodig

  • grote ovenschaal (20 x 30 cm)

  • ovenschaal (12 x 15 cm)

Romanesco ziet er niet alleen heel feestelijk uit, het is ook een heel smaakvolle groente.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een pan water aan de kook. Verdeel de romanesco in kleine roosjes en kook 5 min. Giet af in een vergiet, spoel af met koud stromend water en laat goed uitlekken. Doe de roosjes in een ruime platte schaal.

2

Leg ondertussen de tomaatjes aan de tak in de grote ovenschaal en besprenkel met ⅓ van de olijfolie. Doe de pijnboompitten in de kleinere ovenschaal. Rooster de tomaatjes en pijnboompitten tegelijkertijd 10 min. in het midden van de oven.

3

Snijd ondertussen de verse kruiden fijn en doe in een bakje. Voeg de rest van de olie toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Meng de olie door de romanescoroosjes. Verdeel de pijnboompitten en olijven erover en leg de tomaten erop. Besprenkel met de balsamico.