Ro­ma­nes­co­sa­la­de met to­maat en olijf

Romanesco ziet er niet alleen heel feestelijk uit, het is ook een heel smaakvolle groente.

(3) waardeer
bijgerecht Romanesco ziet er niet alleen heel feestelijk uit, het is ook een heel smaakvolle groente. 8 personen
5 3

Advertentie

Ingrediënten

8 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grote ovenschaal (20 x 30 cm)
  • ovenschaal (12 x 15 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een pan water aan de kook. Verdeel de romanesco in kleine roosjes en kook 5 min. Giet af in een vergiet, spoel af met koud stromend water en laat goed uitlekken. Doe de roosjes in een ruime platte schaal.
  2. Leg ondertussen de tomaatjes aan de tak in de grote ovenschaal en besprenkel met ⅓ van de olijfolie. Doe de pijnboompitten in de kleinere ovenschaal. Rooster de tomaatjes en pijnboompitten tegelijkertijd 10 min. in het midden van de oven.
  3. Snijd ondertussen de verse kruiden fijn en doe in een bakje. Voeg de rest van de olie toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Meng de olie door de romanescoroosjes. Verdeel de pijnboompitten en olijven erover en leg de tomaten erop. Besprenkel met de balsamico.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 170 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Romanescosalade met tomaat en olijf

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­ma­nes­co­sa­la­de met to­maat en olijf

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een pan water aan de kook.

2
2
  • 2 romanesco

Verdeel de romanesco in kleine roosjes en kook 5 min. Giet af in een vergiet, spoel af met koud stromend water en laat goed uitlekken.

3
3

Doe de roosjes in een ruime platte schaal.

4
4
  • 360 g Looye honingtomaten
  • 1 el extra vierge olijfolie

Leg ondertussen de tomaatjes aan de tak in de grote ovenschaal en besprenkel met de olijfolie.

5
5
  • 50 g pijnboompitten

Doe de pijnboompitten in de kleinere ovenschaal. Rooster de tomaatjes en pijnboompitten tegelijkertijd 10 min. in het midden van de oven.

6
6
  • 1 schaal AH Excellent verse kruiden voor kruidenboter
  • 2 el extra vierge olijfolie

Snijd ondertussen de verse kruiden fijn en doe in een bakje. Voeg de rest van de olie toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 75 g Kalamata-olijven
  • 2 el cremaceto balsamico

Meng de olie door de romanescoroosjes. Verdeel de pijnboompitten en olijven erover en leg de tomaten erop. Besprenkel met de balsamico.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.