Vegan pastasalade
Zeg je zomer, dan zeg je pastasalade! Deze vegan variant met gegrilde paprika en venkel stop je zo in een bakje voor in het park, op het strand of aan de picknicktafel.
Ingrediënten
4 personen
300 g
biologische schelpjespasta
50 g
pijnboompitten
295 g
gegrilde rode paprika's
150 g
Violife alternatief voor witte griekse kaas
1
venkel
85 g
rucola
50 g
Kalamata-olijven zonder pit
2 el
extra vierge olijfolie
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 2-3 min. goudbruin en laat ze afkoelen op een bord
Laat ondertussen de paprika’s uitlekken en doe met ⅔ van de vegan witte kaas in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een dressing, breng op smaak met peper en eventueel zout en meng door de warme pasta.
Snijd harde stukken van de venkel en snijd de knol in de lengte in dunne plakjes. Schep de venkel en rucola door de pasta en verdeel de salade over een grote schaal. Bestrooi met de olijven, de pijnboompitten en olijfolie. Verkruimel de rest van de vegan witte kaas erover en breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
Vegan pastasalade
Zeg je zomer, dan zeg je pastasalade! Deze vegan variant met gegrilde paprika en venkel stop je zo in een bakje voor in het park, op het strand of aan de picknicktafel.

hoofdgerecht
null personen
580 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 2-3 min. goudbruin en laat ze afkoelen op een bord
Laat ondertussen de paprika’s uitlekken en doe met ⅔ van de vegan witte kaas in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een dressing, breng op smaak met peper en eventueel zout en meng door de warme pasta.
Snijd harde stukken van de venkel en snijd de knol in de lengte in dunne plakjes. Schep de venkel en rucola door de pasta en verdeel de salade over een grote schaal. Bestrooi met de olijven, de pijnboompitten en olijfolie. Verkruimel de rest van de vegan witte kaas erover en breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)300 g biologische schelpjespasta
50 g pijnboompitten
295 g gegrilde rode paprika's
150 g Violife alternatief voor witte griekse kaas
1 venkel
85 g rucola
50 g Kalamata-olijven zonder pit
2 el extra vierge olijfolie
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker