bewaar
Vegan pastasalade
Vegan pastasalade
bewaar

Vegan pastasalade

Zeg je zomer, dan zeg je pastasalade! Deze vegan variant met gegrilde paprika en venkel stop je zo in een bakje voor in het park, op het strand of aan de picknicktafel.

20 min. bereiden
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

conchiglioni

50 g

pijnboompitten

295 g

gegrilde rode paprika's

150 g

Violife alternatief voor witte griekse kaas

1

venkel

85 g

rucola

50 g

Kalamata-olijven zonder pit

2 el

extra vierge olijfolie

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

Zeg je zomer, dan zeg je pastasalade! Deze vegan variant met gegrilde paprika en venkel stop je zo in een bakje voor in het park, op het strand of aan de picknicktafel.

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 2-3 min. goudbruin en laat ze afkoelen op een bord

2

Laat ondertussen de paprika’s uitlekken en doe met ⅔ van de vegan witte kaas in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een dressing, breng op smaak met peper en eventueel zout en meng door de warme pasta.

3

Snijd harde stukken van de venkel en snijd de knol in de lengte in dunne plakjes. Schep de venkel en rucola door de pasta en verdeel de salade over een grote schaal. Bestrooi met de olijven, de pijnboompitten en olijfolie. Verkruimel de rest van de vegan witte kaas erover en breng op smaak met versgemalen zwarte peper.

algemeenGebruik orecchiette pasta als je geen conchiglioni kunt vinden.

Vegan pastasalade

Zeg je zomer, dan zeg je pastasalade! Deze vegan variant met gegrilde paprika en venkel stop je zo in een bakje voor in het park, op het strand of aan de picknicktafel.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig