bewaar
Mezze met zelfgemaakt platbrood
Mezze met zelfgemaakt platbrood
bewaar

Mezze met zelfgemaakt platbrood

Het platbrood dat we serveren met groenten, hummus en feta maken we zelf.

25 min. bereiden
30 min. wachten
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

7 g

gedroogde gist

1 tl

suiker

200 ml

lauwwarm water

300 g

tarwebloem

1 el

Euroma sumak

1 tl

zout

900 g

diepvries gegrilde groenten

3½ el

traditionele olijfolie

1 el

Euroma Original spices by Jonnie Boer ras el hanout

45 g

gepelde ongezouten pistachenoten

200 g

hummus naturel

200 g

feta

Het platbrood dat we serveren met groenten, hummus en feta maken we zelf.

Aan de slag

1

Meng de gist met de suiker en de helft van het lauwwarme water. Laat 10 min. staan.

2

Meng de bloem met de sumak en het zout in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden en voeg het gistmengsel toe. Meng het bloemmengsel beetje bij beetje met het gistmengsel. Voeg de rest van het lauwwarm water toe en kneed tot een samenhangend deeg. Vorm een bol van het deeg en dek de kom af met een vochtige theedoek. Laat 20 min. rijzen.

3

Bak ondertussen de gegrilde groenten met 1 el olie en de ras el hanout in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Hak de pistachenoten grof. Verdeel de hummus, feta, groenten en pistachenoten over verschillende bakjes

5

Maak 8 balletjes van het gerezen deeg. Rol ze op een met bloem bestoven werkblad dun uit. Verhit 1 el olie in een grote koekenpan en bak twee platbroden in 3 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege om. Herhaal dit met de rest van het deeg en telkens een ½ el olie.

6

Serveer de platbroden met de mezze.