Na­si met ham, ei en pit­ti­ge pak­soi

Door het pepertje krijgt de paksoi net wat meer pit. En dat smaakt góed!

(4) waardeer
indonesisch hoofdgerecht Door het pepertje krijgt de paksoi net wat meer pit. En dat smaakt góed! 4 personen
4 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat helemaal akoelen. Dit kan ook een dag van tevoren.
  2. Schil de gember en rasp fijn. Snijd de peper en de knoflook fijn. Snijd de ham in piepkleine stukjes. Klop de eieren los. Snijd de paksoi in repen van 2 cm.
  3. Verhit ⅓ van de sesamolie en ½ van de zonnebloemolie in een wok. Fruit hierin op laag vuur de gember, de helft van de peper en knoflook 3 min. Voeg het ei toe en laat al roerend stollen. Voeg in gedeelten de afgekoelde rijst toe. (Afgekoelde, drogere rijst bakt beter en geeft een lekkerder resultaat.) Ga door tot alle rijst warm is. Voeg de ham toe en warm 2 min. mee. Doe alles over in een schaal en houd warm onder folie. Maak de wok schoon.
  4. Verhit de rest van de sesamolie en zonnebloemolie in de wok. Voeg de rest van de peper en de paksoi toe en roerbak 2 min. Serveer bij de nasi.

combinatietip:

Lekker met ketjap.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Nasi met ham, ei en pittige paksoi

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Na­si met ham, ei en pit­ti­ge pak­soi

1
1
  • 250 g basmatirijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat helemaal akoelen. Dit kan ook een dag van tevoren.

2
2
  • 4 cm verse gember
  • 1 verse rode peper
  • 2 tenen knoflook

Schil de gember en rasp fijn. Snijd de peper en de knoflook fijn.

3
3
  • 250 g gekookte achterham
  • 4 middelgrote eieren
  • 2 struiken paksoi

Snijd de ham in piepkleine stukjes. Klop de eieren los. Snijd de paksoi in repen van 2 cm.

4
4
  • 1 tl sesamolie
  • 1 tl zonnebloemolie

Verhit de sesamolie en zonnebloemolie in een wok. Fruit hierin op laag vuur de gember, de helft van de peper en knoflook 3 min.

5
5

Voeg het ei toe en laat al roerend stollen. Voeg in gedeelten de afgekoelde rijst toe. (Afgekoelde, drogere rijst bakt beter en geeft een lekkerder resultaat.)

6
6

Ga door tot alle rijst warm is. Voeg de ham toe en warm 2 min. mee.

7
7

Doe alles over in een schaal en houd warm onder folie. Maak de wok schoon.

8
8
  • 2 tl sesamolie
  • 1 tl zonnebloemolie

Verhit de rest van de sesamolie en zonnebloemolie in de wok. Voeg de rest van de peper en de paksoi toe en roerbak 2 min. Serveer bij de nasi.

combinatietip:

Lekker met ketjap.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.