Nasi met ham, ei en pittige paksoi
Door het pepertje krijgt de paksoi net wat meer pit. En dat smaakt góed!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 250 g basmatirijst
- 4 cm verse gember
- 1 verse rode peper
- 2 tenen knoflook
- 250 g gekookte achterham
- 4 middelgrote eieren
- 2 struiken paksoi
- 3 tl sesamolie
- 2 tl zonnebloemolie
Advertentie
Bereiden
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat helemaal akoelen. Dit kan ook een dag van tevoren.
- Schil de gember en rasp fijn. Snijd de peper en de knoflook fijn. Snijd de ham in piepkleine stukjes. Klop de eieren los. Snijd de paksoi in repen van 2 cm.
- Verhit ⅓ van de sesamolie en ½ van de zonnebloemolie in een wok. Fruit hierin op laag vuur de gember, de helft van de peper en knoflook 3 min. Voeg het ei toe en laat al roerend stollen. Voeg in gedeelten de afgekoelde rijst toe. (Afgekoelde, drogere rijst bakt beter en geeft een lekkerder resultaat.) Ga door tot alle rijst warm is. Voeg de ham toe en warm 2 min. mee. Doe alles over in een schaal en houd warm onder folie. Maak de wok schoon.
- Verhit de rest van de sesamolie en zonnebloemolie in de wok. Voeg de rest van de peper en de paksoi toe en roerbak 2 min. Serveer bij de nasi.
combinatietip:
Lekker met ketjap.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 485 kcal
- eiwit 24 g
- koolhydraten 54 g
-
vet 18 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 720 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Nasi met ham, ei en pittige paksoi
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Nasi met ham, ei en pittige paksoi
- 250 g basmatirijst
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat helemaal akoelen. Dit kan ook een dag van tevoren.
- 4 cm verse gember
- 1 verse rode peper
- 2 tenen knoflook
Schil de gember en rasp fijn. Snijd de peper en de knoflook fijn.
- 250 g gekookte achterham
- 4 middelgrote eieren
- 2 struiken paksoi
Snijd de ham in piepkleine stukjes. Klop de eieren los. Snijd de paksoi in repen van 2 cm.
- 1 tl sesamolie
- 1 tl zonnebloemolie
Verhit de sesamolie en zonnebloemolie in een wok. Fruit hierin op laag vuur de gember, de helft van de peper en knoflook 3 min.
Voeg het ei toe en laat al roerend stollen. Voeg in gedeelten de afgekoelde rijst toe. (Afgekoelde, drogere rijst bakt beter en geeft een lekkerder resultaat.)
Ga door tot alle rijst warm is. Voeg de ham toe en warm 2 min. mee.
Doe alles over in een schaal en houd warm onder folie. Maak de wok schoon.
- 2 tl sesamolie
- 1 tl zonnebloemolie
Verhit de rest van de sesamolie en zonnebloemolie in de wok. Voeg de rest van de peper en de paksoi toe en roerbak 2 min. Serveer bij de nasi.
combinatietip:
Lekker met ketjap.