bewaar
Vegan biefstuk met peperroomsaus en ovenfrites
Vegan biefstuk met peperroomsaus en ovenfrites
bewaar

Vegan biefstuk met peperroomsaus en ovenfrites

Pssttt: de biefstuk in dit klassieke gerecht is helemaal geen biefstuk, maar helemaal vegan!

25 min. bereiden
30 min. oventijd
9waarderingen

Ingrediënten

2 personen

350 g

verse Franse friet

5 el

arachideolie

400 g

gesneden kastanjechampignons

200 g

Vivera biefstuck

1

sjalot

1 el

4-seizoenenpeperkorrels

150 ml

Alpro cuisine rijst

½ el

Bio Today vegetable stock powder

1

bosui

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Pssttt: de biefstuk in dit klassieke gerecht is helemaal geen biefstuk, maar helemaal vegan!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Schep de frites om met 1/5 van de olie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in het midden van de oven in 30 min. goudbruin en gaar. Schep halverwege om. Breng op smaak met eventueel zout.

2

Verhit ondertussen de helft van de rest van de olie in een hapjespan en bak de champignons op middelhoog vuur in ca. 6 min. goudbruin. Verhit ondertussen weer de helft van de rest van de olie in een koekenpan en bak de biefstuk 5 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.

3

Snipper ondertussen de sjalot. Neem de champignons uit de pan. Verhit de rest van de olie in de pan en fruit de sjalot 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de peperkorrels, rijstcuisine en bouillonpoeder toe en verhit 2 min. Roer goed door.

4

Snijd de bosui in dunne ringen. Verdeel de saus over de biefstuk en serveer met de frites en champignons. Garneer met de bosui.