bewaar
Waterkers-sojabonensoep
Waterkers-sojabonensoep
bewaar

Waterkers-sojabonensoep

Groen, groener groenst! Als voorgerecht serveren we soep van sojabonen en waterkers.

10 min. bereiden
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 ml

kraanwater

2 el

Bio Today yeast free vegetable stock powder in pot

250 g

diepvries gepelde sojaboontjes

100 g

diepvries tuinerwten

45 g

waterkers

1 el

Saitaku sushigember

10 g

verse basilicum

4 el

koelverse yochurt kokos ongezoet

Dit heb je nodig

  • blender

Groen, groener groenst! Als voorgerecht serveren we soep van sojabonen en waterkers.

Aan de slag

1

Breng het water aan de kook met de groentebouillonpoeder. Voeg de sojaboontjes en tuinerwten toe, breng opnieuw aan de kook en laat 2 min. koken.

2

Schenk de hete soep in de blender en voeg de waterkers, sushigember en 1 el vocht (per 4 personen) uit het potje gember toe. Voeg ook het basilicum toe, maar houd een paar blaadjes achter voor de garnering. Pureer in de blender tot een gladde soep.

3

Verdeel de soep over diepe borden of kommen. Roer de kokosyochurt los met 1 el (bij 4 personen) water. Schep in elk bord 1 el kokosyochurt en garneer met het achtergehouden basilicum. Serveer direct.

tip

bewaartipJe kunt de soep tot en met het pureren 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast.

Waterkers-sojabonensoep

Instructievideo - 00:28 min.