Sand­wich met pa­tu­rain, ro­de biet, avo­ca­do en wa­ter­kers

Origineel: rode biet op brood!

(4) waardeer
lunch Origineel: rode biet op brood! 4 personen
4 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de bietjes in dunne plakjes. Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in dunne plakjes.
  2. Besmeer de helft van de sneetjes brood met de roomkaas en beleg met de plakjes biet, avocado en de waterkers. Dek af met de rest van de sneetjes brood. Snijd schuin doormidden en serveer direct.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Sandwich met paturain, rode biet, avocado en waterkers

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sand­wich met pa­tu­rain, ro­de biet, avo­ca­do en wa­ter­kers

1
1
  • 250 g gekookte bietjes

Snijd de bietjes in dunne plakjes.

2
2
  • 2 eetrijpe avocado's

Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in dunne plakjes.

3
3
  • 4 sneetjes stevige donkere meergranenbroden
  • 230 g Paturain verse roomkaas knoflook & fijne kruiden
  • 37½ g biologische waterkers

Besmeer de sneetjes brood met de roomkaas en beleg met de plakjes biet, avocado en de waterkers.

4
4
  • 4 sneetjes stevige donkere meergranenbroden

Dek af met de rest van de sneetjes brood. Snijd schuin doormidden en serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.