bewaar
Ananas-tarte tatin met mangochutney en zure room
Ananas-tarte tatin met mangochutney en zure room
bewaar

Ananas-tarte tatin met mangochutney en zure room

Franse klassieker met een tropische fruittwist van ananas en mango.

10 min. bereiden
35 min. oventijd
3waarderingen

Ingrediënten

10 personen

400 g

verse ananasstukjes

170 g

Patak's mangochutney ginger

1 rol

vers bladerdeeg

20 g

amandelschaafsel

125 g

zure room

Dit heb je nodig

  • quichevorm met vaste bodem (Ø 26 cm)

Franse klassieker met een tropische fruittwist van ananas en mango.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de ananas over de quichevorm en verdeel de chutney erover.

2

Rol het deeg uit, leg over de quichevorm en snijd het overlappende deeg weg. Duw het deeg losjes over de ananasvulling en bak de tarte tatin ca. 35 min. in het midden van de oven.

3

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

4

Neem de taart uit de oven en laat 5 min. rusten. Leg een serveerschaal omgekeerd op de vorm en keer om. Bestrooi de tarte tatin met het amandelschaafsel en serveer met de zure room.