Ana­nas-tar­te ta­tin met mang­ochut­ney en zu­re room

Franse klassieker met een tropische fruittwist van ananas en mango.

  • nagerecht
  • 10 personen
  • 215 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 35 min. oventijd
(1) waardeer
frans nagerecht Franse klassieker met een tropische fruittwist van ananas en mango. 10 personen
1 1

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm met vaste bodem (Ø 26 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de ananas over de quichevorm en verdeel de chutney erover.
  2. Rol het deeg uit, leg over de quichevorm en snijd het overlappende deeg weg. Duw het deeg losjes over de ananasvulling en bak de tarte tatin ca. 35 min. in het midden van de oven.
  3. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  4. Neem de taart uit de oven en laat 5 min. rusten. Leg een serveerschaal omgekeerd op de vorm en keer om. Bestrooi de tarte tatin met het amandelschaafsel en serveer met de zure room.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 215 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 33-36

Ananas-tarte tatin met mangochutney en zure room

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ana­nas-tar­te ta­tin met mang­ochut­ney en zu­re room

1
1
  • 400 g verse ananasstukjes
  • 170 g Patak's mangochutney ginger

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de ananas over de quichevorm en verdeel de chutney erover.

2
2
  • 1 rol vers bladerdeeg

Rol het deeg uit, leg over de quichevorm en snijd het overlappende deeg weg.

3
3

Duw het deeg losjes over de ananasvulling en bak de tarte tatin ca. 35 min. in het midden van de oven.

4
4
  • 20 g amandelschaafsel

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

5
5

Neem de taart uit de oven en laat 5 min. rusten. Leg een serveerschaal omgekeerd op de vorm en keer om.

6
6
  • 125 g zure room

Bestrooi de tarte tatin met het amandelschaafsel en serveer met de zure room.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.