bewaar
Tonny's fried chicken (by Pass the Peas)
Tonny's fried chicken (by Pass the Peas)
bewaar

Tonny's fried chicken (by Pass the Peas)

Fried chicken is een klassieker in Amerika: een goede reden om het thuis ook te proberen!

30 min. bereiden
5 uur wachten
8waarderingen

Ingrediënten

8 personen

250 ml

karnemelk

1

ui

2 tenen

knoflook

10 g

suiker

2 tl

versgemalen zwarte peper

½ tl

cayennepeper

24 g

zout

1 kg

kipdijfilet

250 g

tarwebloem

1 tl

knoflookpoeder

1 tl

milde paprikapoeder

2 liter

arachideolie

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

Fried chicken is een klassieker in Amerika: een goede reden om het thuis ook te proberen!

Aan de slag

1

Doe de karnemelk, ui, knoflook, suiker, de helft van de zwarte peper, de cayennepeper en de helft van het zout in de beker van de staafmixer en pureer tot een marinade. Snijd de kipdijfilets elk in 3 stukken en verdeel de marinade erover. Dek af en laat minimaal 4 uur tot 1 nacht in de koelkast marineren.

2

Meng de rest van het zout, de bloem, knoflookpoeder, de rest van de peper en de paprikapoeder door elkaar. Haal de kip uit de marinade en laat deze uitlekken in een vergiet op een bord. Wentel de kip door het bloemmengsel. Verdeel de kip over een groot plat bord, zorg ervoor dat de stukjes niet overlappen. Laat afgedekt 1 uur in de koelkast drogen. Hierdoor krijg je een betere korst.

3

Verhit de olie tot 170 °C en frituur de kip in delen in ca. 8-10 min. gaar.

tip

combinatietipLekker met (cassave)friet, coleslaw en kerriemayonaise.