Ton­ny's fried chic­ken (by Pass the Pe­as)

Fried chicken is een klassieker in Amerika: een goede reden om het thuis ook te proberen!

  • borrelhapje
  • 8 personen
  • 375 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 5 uur wachten
(7) waardeer
borrelhapje Fried chicken is een klassieker in Amerika: een goede reden om het thuis ook te proberen! 8 personen
4 7

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de karnemelk, ui, knoflook, suiker, de helft van de zwarte peper, de cayennepeper en de helft van het zout in de beker van de staafmixer en pureer tot een marinade. Snijd de kipdijfilets elk in 3 stukken en verdeel de marinade erover. Dek af en laat minimaal 4 uur tot 1 nacht in de koelkast marineren.
  2. Meng de rest van het zout, de bloem, knoflookpoeder, de rest van de peper en de paprikapoeder door elkaar. Haal de kip uit de marinade en laat deze uitlekken in een vergiet op een bord. Wentel de kip door het bloemmengsel. Verdeel de kip over een groot plat bord, zorg ervoor dat de stukjes niet overlappen. Laat afgedekt 1 uur in de koelkast drogen. Hierdoor krijg je een betere korst.
  3. Verhit de olie tot 170 °C en frituur de kip in delen in ca. 8-10 min. gaar.

combinatietip:

Lekker met (cassave)friet, coleslaw en kerriemayonaise.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 880 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Tonny's fried chicken (by Pass the Peas)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ton­ny's fried chic­ken (by Pass the Pe­as)

1
1
  • 250 ml karnemelk
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 10 g suiker
  • 1 tl versgemalen zwarte peper
  • ½ tl cayennepeper
  • 12 g zout

Doe de karnemelk, ui, knoflook, suiker, de zwarte peper, de cayennepeper en het zout in de beker van de staafmixer en pureer tot een marinade.

2
2
  • 1 kg kipdijfilet

Snijd de kipdijfilets elk in 3 stukken en verdeel de marinade erover.

3
3

Dek af en laat minimaal 4 uur tot 1 nacht in de koelkast marineren.

4
4
  • 12 g zout
  • 250 g tarwebloem
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl versgemalen zwarte peper
  • 1 tl milde paprikapoeder

Meng de rest van het zout, de bloem, knoflookpoeder, de rest van de peper en de paprikapoeder door elkaar.

5
5

Haal de kip uit de marinade en laat deze uitlekken in een vergiet op een bord. Wentel de kip door het bloemmengsel.

6
6

Verdeel de kip over een groot plat bord, zorg ervoor dat de stukjes niet overlappen.

7
7

Laat afgedekt 1 uur in de koelkast drogen. Hierdoor krijg je een betere korst.

8
8
  • 2 liter arachideolie

Verhit de olie tot 170 °C en frituur de kip in delen in ca. 8-10 min. gaar.

combinatietip:

Lekker met (cassave)friet, coleslaw en kerriemayonaise.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.