Smo­ked sal­mon nug­gets met ran­ch­saus

Deze keer geen kipnuggets, maar zalmnuggets. Van de barbecue nog wel!

  • borrelhapje
  • 8 personen
  • 225 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 4 uur wachten
(3) waardeer
amerikaans borrelhapje Deze keer geen kipnuggets, maar zalmnuggets. Van de barbecue nog wel! 8 personen
3 3

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • rooksnippers
  • barbecue

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Week de rookhoutsnippers 30 min. Laat uitlekken.
  2. Meng voor de marinade in een kom de suiker, het zout, de knoflookpoeder, uienpoeder, zwarte peper, cayennepeper en wodka door elkaar. Snijd de zalmfilet in blokjes van 2.5 cm (brunoise) en voeg toe aan de marinade. Roer goed zodat de zalm helemaal bedekt is met de marinade. Laat minimaal vier uur en maximaal zes uur in de koelkast marineren.
  3. Maak ondertussen de ranchsaus. Meng de mayonaise, karnemelk en zure room met een garde of vork, tot er een gladde saus zonder klontjes ontstaat. Snijd de bieslook en dille fijn. Voeg toe aan de ranchsaus en roer goed door.
  4. Steek de barbecue aan en bereid deze voor op indirect grillen (de ideale temperatuur is 90°C). Spoel de zalmblokjes af onder stromend water en dep droog met een schone keukendoek. Laat de zalmblokjes nog 15 min. drogen.
  5. Voeg de geweekte houtsnippers toe aan de kolen en plaats de zalmblokjes op de barbecue. Gebruik een groenterooster als het rooster van de barbecue teveel ruimte heeft tussen de spijlen. Rook de zalmblokjes 20-30 min., tot de zalm stevig aanvoelt maar nog niet droog wordt. Tussentijds snoepen om te controleren is toegestaan. Serveer met de ranchsaus.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 225 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 280 mg
Tags
Ook te zien in
Juni 2017

Smoked salmon nuggets met ranchsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Smo­ked sal­mon nug­gets met ran­ch­saus

1
1

Week een handje rooksnippers 30 min. Laat uitlekken.

2
2
  • 80 g donkere basterdsuiker
  • 20 g zout
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl versgemalen zwarte peper
  • ½ tl gemalen cayennepeper
  • 60 ml wodka

Meng voor de marinade in een kom de suiker, het zout, de knoflookpoeder, uienpoeder, zwarte peper, cayennepeper en wodka door elkaar.

3
3
  • 600 g verse zalmfilets

Snijd de zalmfilet in blokjes van 2.5 cm (brunoise) en voeg toe aan de marinade. Roer goed zodat de zalm helemaal bedekt is met de marinade.

4
4

Laat minimaal vier uur en maximaal zes uur in de koelkast marineren.

5
5
  • 50 g mayonaise
  • 50 ml karnemelk
  • 50 g zure room

Maak ondertussen de ranchsaus. Meng de mayonaise, karnemelk en zure room met een garde of vork, tot er een gladde saus zonder klontjes ontstaat.

6
6
  • 2 el verse bieslook
  • 1 tl verse dille

Snijd de bieslook en dille fijn. Voeg toe aan de ranchsaus en roer goed door.

7
7

Steek de barbecue aan en bereid deze voor op indirect grillen (de ideale temperatuur is 90°C).

8
8

Spoel de zalmblokjes af onder stromend water en dep droog met een schone keukendoek. Laat de zalmblokjes nog 15 min. drogen.

9
9

Voeg de geweekte houtsnippers toe aan de kolen en plaats de zalmblokjes op de barbecue.

10
10

Gebruik een groenterooster als het rooster van de barbecue teveel ruimte heeft tussen de spijlen.

11
11

Rook de zalmblokjes 20-30 min., tot de zalm stevig aanvoelt maar nog niet droog wordt. Tussentijds snoepen om te controleren is toegestaan.

12
12

Serveer met de ranchsaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.