Chic­ken and waf­fles

Dit Amerikaanse recept is crunchy, hartig, zout en zoet tegelijk.

(4) waardeer
amerikaans hoofdgerecht Dit Amerikaanse recept is crunchy, hartig, zout en zoet tegelijk. 4 personen
4 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • wafelijzer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd elke kipfilet in 4 stukken en doe in een schaal. Schenk er voor 4 personen 200 ml karnemelk over en zet 30 min. afgedekt in de koelkast. Doe de cornflakes met 50 g zelfrijzendbakmeel, de cayennepeper, het uienpoeder en 1/2 tl zout in de kom van de keukenmachine en maal fijn. Neem de kip uit de karnemelk en laat uitlekken, maar dep niet droog. Paneer de kipstukken rondom met het cornflakesmengsel.
  2. Klop de boter, de suiker en de rest van het zout met een mixer dik, wit en luchtig. Klop het ei en de rest van de karnemelk erdoor. Zeef de rest van het zelfrijzend bakmeel boven de kom. Spatel het bakmeel beetje bij beetje door het botermengsel. Kneed met de hand tot een deeg en vorm er bolletjes van.
  3. Verhit de olie in een hapjespan en frituur de kip in 8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Vet ondertussen het wafelijzer in met wat olie en laat op middelhoge temperatuur heet worden. Leg een deegbolletjes in het midden van het wafelijzer en doe dicht. Bak de wafel in ca. 3 min. goudbruin. Bak de rest van de wafels op dezelfde manier. Vet het ijzer telkens in met olie.
  5. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak het ontbijtspek in 3 min. knapperig. Keer halverwege. Neem uit de pan en snijd fijn. Verdeel de kip over de wafels en besprenkel met de ahornsiroop en tabasco. Garneer met het spekkruim en de kiemgroente.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 895 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 85 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 1.080 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Augustus 2017

Chicken and waffles

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Chic­ken and waf­fles

1
1
  • 3 kipfilet
  • 200 ml karnemelk

Snijd elke kipfilet in 4 stukken en doe in een schaal. Schenk er voor 4 personen 200 ml karnemelk over en zet 30 min. afgedekt in de koelkast.

2
2
  • 100 g cornflakes
  • 50 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl cayennepeper
  • 2 tl uienpoeder
  • ½ tl zout

Doe de cornflakes met 50 g zelfrijzendbakmeel, de cayennepeper, het uienpoeder en een ½ tl zout in de kom van de keukenmachine en maal fijn.

3
3

Neem de kip uit de karnemelk en laat uitlekken, maar dep niet droog. Paneer de kipstukken rondom met het cornflakesmengsel.

4
4
  • 100 g ongezouten roomboter
  • 30 g kristalsuiker
  • ½ tl zout
  • 1 middelgroot ei
  • 60 ml karnemelk
  • 250 g zelfrijzend bakmeel

Klop de boter, de suiker en de rest van het zout met een mixer dik, wit en luchtig. Klop het ei en de rest van de karnemelk erdoor. Zeef de rest van het zelfrijzend bakmeel boven de kom.

5
5

Spatel het bakmeel beetje bij beetje door het botermengsel. Kneed met de hand tot een deeg en vorm er bolletjes van.

6
6
  • 500 ml arachideolie

Verhit de olie in een hapjespan en frituur de kip in 8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

7
7

Vet ondertussen het wafelijzer in met wat olie en laat op middelhoge temperatuur heet worden. Leg een deegbolletjes in het midden van het wafelijzer en doe dicht.

8
8

Bak de wafel in ca. 3 min. goudbruin. Bak de rest van de wafels op dezelfde manier. Vet het ijzer telkens in met olie.

9
9
  • 85 g ontbijtspek

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak het ontbijtspek in 3 min. knapperig. Keer halverwege. Neem uit de pan en snijd fijn.

10
10
  • 50 ml ahornsiroop
  • 2 tl Tabasco chipotle
  • 30 g milde kiemgroente

Verdeel de kip over de wafels en besprenkel met de ahornsiroop en tabasco. Garneer met het spekkruim en de kiemgroente.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.