Ve­gan lo­a­ded fries Ja­pan­se stijl

Kapsalon goes vegan. Mét extra Japanse toppings.

(8) waardeer
japans hoofdgerecht Kapsalon goes vegan. Mét extra Japanse toppings. 4 personen
4 8

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • 4 aluminium schalen (15 x 20 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de friet over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin. Verhit tegen het einde van de baktijd van de friet de olie in een koekenpan. Snijd de kipstuckjes kleiner en bak met de shichimi togarashi 3 min. op middelhoog vuur. Meng de vegan mayo met de wasabi en het water.
  2. Verdeel eerst de helft van de sla en paksoi uit de slamix over de aluminium schalen, daarna de friet. Verdeel vervolgens de rest van de sla en paksoi met de sojabonen en radijs, en tot slot de kipstuckjes en gember. Verdeel de wasabimayo en chilisaus erover en serveer.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 840 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Vegan loaded fries Japanse stijl

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­gan lo­a­ded fries Ja­pan­se stijl

1
1
  • 700 g verse Franse friet

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de friet over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin.

2
2
  • 1 el zonnebloemolie

Verhit tegen het einde van de baktijd van de friet de olie in een koekenpan.

3
3
  • 230 g Vegetarische Slager kipstuckjes
  • 1 tl Euroma Original spices by Jonnie Boer shichimi togarashi

Snijd de kipstuckjes kleiner en bak met de shichimi togarashi 3 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • 4 el Jean Bâton vegan mayo
  • 2 tl wasabipaste
  • 1 el kraanwater

Meng de vegan mayo met de wasabi en het water.

5
5
  • 180 g Sla so­ja­bo­nen ra­dijs & pak­soi

Verdeel eerst de helft van de sla en paksoi uit de slamix over de aluminium schalen, daarna de friet.

6
6
  • 1 el sushi ginger

Verdeel vervolgens de rest van de sla en paksoi met de sojabonen en radijs, en tot slot de kipstuckjes en gember.

7
7
  • 4 el zoete chilisaus

Verdeel de wasabimayo en chilisaus erover en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.