Bul­gur met bloem­kool & gar­na­len

Handig: de garnalen hoef je maar heel even te bakken en kun je zo toevoegen aan de salade.

(7) waardeer
hoofdgerecht Handig: de garnalen hoef je maar heel even te bakken en kun je zo toevoegen aan de salade. 4 personen
5 7

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de halve citroen en pers de vrucht uit. Snijd de munt in reepjes en de tomaten in kwarten. Meng het citroenrasp en citroensap met de olie en de helft van de harissa tot een dressing. Meng in een kom met de bloemkoolrijst en bulgur-quinoamix. Leg de tomaten erop.
  2. Snijd de knoflook fijn en meng met de rest van de harissa. Meng door de garnalen. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de garnalen in 2 min. gaar. Serveer bij de bulgursalade.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 260 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Bulgur met bloemkool & garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bul­gur met bloem­kool & gar­na­len

1
1
  • ½ citroen
  • 20 g munt
  • 400 g tastytom-trostomaten

Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de halve citroen en pers de vrucht uit. Snijd de munt in reepjes en de tomaten in kwarten.

2
2
  • 1 el traditionele olijfolie
  • ½ el harissa pikant

Meng het citroenrasp en citroensap met de olie en de harissa tot een dressing.

3
3
  • 400 g koelverse bloemkoolrijst
  • 250 g koelverse bulgur-quinoamix

Meng in een kom met de bloemkoolrijst en bulgur-quinoamix. Leg de tomaten erop.

4
4
  • 2 tenen knoflook
  • ½ el harissa pikant
  • 225 g rauwe en gepelde roze garnalen uit de diepvries

Snijd de knoflook fijn en meng met de rest van de harissa. Meng door de garnalen.

5
5

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de garnalen in 2 min. gaar. Serveer bij de bulgursalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.