Ge­gril­de au­ber­gi­ne­rol­le­tjes

Gegrilde aubergine is zacht genoeg om op te rollen. Maar eerst nog even vullen, natuurlijk.

(0) waardeer
bijgerecht Gegrilde aubergine is zacht genoeg om op te rollen. Maar eerst nog even vullen, natuurlijk. 10 stuks

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de aubergine in de lengte in 10 plakken. Bestrijk beide kanten van de plakken met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de aubergineplakken 6 min. Keer halverwege.
  2. Maak van elk worstje 2 kleinere worstjes door het vel halverwege in tegengestelde richting te draaien. Snijd door. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de worstjes in 8 min. rondom gaar.
  3. Laat ondertussen de paprika’s uitlekken en dep droog. Snijd het vruchtvlees in de lengte in 10 repen. Leg op elke aubergineplak 1 reep paprika en 1 worstje en rol op. Serveer met de hummus.

serveertip:

Lekker met couscous.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 115 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2018 nr. 06 - BBQ , Receptkaart 2018 week 23-24

Gegrilde auberginerolletjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de au­ber­gi­ne­rol­le­tjes

1
1
  • 1 aubergine
  • 2 el extra vierge olijfolie

Snijd de aubergine in de lengte in 10 plakken. Bestrijk beide kanten van de plakken met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout.

2
2

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de aubergineplakken 6 min. Keer halverwege.

3
3
  • 5 varkenschipolataworstjes

Maak van elk worstje 2 kleinere worstjes door het vel halverwege in tegengestelde richting te draaien. Snijd door.

4
4

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de worstjes in 8 min. rondom gaar.

5
5
  • 2 gegrilde paprika's in pot

Laat ondertussen de paprika’s uitlekken en dep droog. Snijd het vruchtvlees in de lengte in 10 repen.

6
6
  • 100 g hummus

Leg op elke aubergineplak 1 reep paprika en 1 worstje en rol op. Serveer met de hummus.

serveertip:

Lekker met couscous.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.