Ge­vul­de porto­bel­lo met ge­gril­de pa­pri­ka, ei & rau­we ham

Bijgerechtje dat ook nog eens glutenvrij en lactosevrij is.

(0) waardeer
bijgerecht Bijgerechtje dat ook nog eens glutenvrij en lactosevrij is. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • gasbarbecue
  • bakkwastje
  • staafmixer met hoge beker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zet de barbecue aan. Laat de gegrilde paprika uitlekken, maar vang 1½ el paprikavocht op (per 4 personen). Snijd de paprika in dunne repen. Veeg de portobello’s schoon met keukenpapier en verwijder de steel. Bestrijk rondom met een ½ el olie (per 4 personen) en bestrooi met peper en eventueel zout.
  2. Bestrijk de grillplaat van de barbecue met ¼ van de olie en gril de portobello’s 3 min. met de bovenkant naar boven. Keer om en verdeel de paprikareepjes als een nestje erover. Breek boven elke portobello voorzichtig een ei, sluit de deksel van de barbecue en gril de portobello’s nog ca. 6 min. tot het ei is gestold.
  3. Snijd ondertussen de peterselie grof en doe samen met het paprikavocht en de rest van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.
  4. Besprenkel de portobello’s met de peterselieolie en verdeel de ham erover.

bereidingstip:

Bereid de portobello’s eens op een Cadac Citi Chef 40 barbecue. Kijk voor meer info op cadacinternational.com/nl.

combinatietip:

Lekker met gekookte (glutenvrije) spaghetti voor een compleet hoofdgerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 295 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2019 week 23-24

Gevulde portobello met gegrilde paprika, ei & rauwe ham

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de porto­bel­lo met ge­gril­de pa­pri­ka, ei & rau­we ham

1
1
  • 295 g gegrilde rode paprika's in pot

Zet de barbecue aan. Laat de gegrilde paprika uitlekken, maar vang 1½ el paprikavocht op (per 4 stuks).

2
2
  • 4 portobello's

Snijd de paprika in dunne repen. Veeg de portobello’s schoon met keukenpapier en verwijder de steel.

3
3
  • ½ el milde olijfolie

Bestrijk rondom met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout.

4
4
  • 1 el milde olijfolie

Bestrijk de grillplaat van de barbecue met de olie en gril de portobello’s 3 min. met de bovenkant naar boven.

5
5

Keer om en verdeel de paprikareepjes als een nestje erover.

6
6
  • 4 blije kip eieren

Breek boven elke portobello voorzichtig een ei, sluit de deksel van de barbecue en gril de portobello’s nog ca. 6 min. tot het ei is gestold.

7
7
  • 15 g verse krulpeterselie
  • 2½ el milde olijfolie

Snijd ondertussen de peterselie grof en doe samen met het paprikavocht en de rest van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer.

8
8

Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.

9
9
  • 80 g prosciutto crudo

Besprenkel de portobello’s met de peterselieolie en verdeel de ham erover.

bereidingstip:

Bereid de portobello’s eens op een Cadac Citi Chef 40 barbecue. Kijk voor meer info op cadacinternational.com/nl.

combinatietip:

Lekker met gekookte (glutenvrije) spaghetti voor een compleet hoofdgerecht.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.