bewaar
Gevulde portobello met gegrilde paprika, ei & rauwe ham
Gevulde portobello met gegrilde paprika, ei & rauwe ham
bewaar

Gevulde portobello met gegrilde paprika, ei & rauwe ham

Bijgerechtje dat ook nog eens glutenvrij en lactosevrij is.

20 min. bereiden
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

295 g

gegrilde rode paprika's in pot

4

portobello's

4 el

milde olijfolie

4

blije kip eieren

15 g

verse krulpeterselie

80 g

prosciutto crudo

Dit heb je nodig

  • gasbarbecue

  • bakkwastje

  • staafmixer met hoge beker

Bijgerechtje dat ook nog eens glutenvrij en lactosevrij is.

Aan de slag

1

Zet de barbecue aan. Laat de gegrilde paprika uitlekken, maar vang 1½ el paprikavocht op (per 4 personen). Snijd de paprika in dunne repen. Veeg de portobello’s schoon met keukenpapier en verwijder de steel. Bestrijk rondom met een ½ el olie (per 4 personen) en bestrooi met peper en eventueel zout.

2

Bestrijk de grillplaat van de barbecue met ¼ van de olie en gril de portobello’s 3 min. met de bovenkant naar boven. Keer om en verdeel de paprikareepjes als een nestje erover. Breek boven elke portobello voorzichtig een ei, sluit de deksel van de barbecue en gril de portobello’s nog ca. 6 min. tot het ei is gestold.

3

Snijd ondertussen de peterselie grof en doe samen met het paprikavocht en de rest van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.

4

Besprenkel de portobello’s met de peterselieolie en verdeel de ham erover.

bereidingstip Bereid de portobello’s eens op een Cadac Citi Chef 40 barbecue. Kijk voor meer info op cadacinternational.com/nl.

combinatietipLekker met gekookte (glutenvrije) spaghetti voor een compleet hoofdgerecht.