Open sand­wich met worst en mos­terd

Zin in een uitgebreide lunch? Dit broodje met worst en ricotta is een fééstje.

(0) waardeer
lunch Zin in een uitgebreide lunch? Dit broodje met worst en ricotta is een fééstje. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de braadworsten in 12 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Klop ondertussen de rest van de olie met de azijn en schep om met de spitskool.
  2. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Schep de ricotta om met 1 tl citroenrasp en 1 el -sap (bij 4 personen). Rooster het brood. Snijd de braadworsten in schuine plakken.
  3. Besmeer het brood met de citroenricotta en verdeel er achtereenvolgens de spitskool, braadworst en mosterd over. Garneer met de gebakken uitjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 9  g
  • natrium 760 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 19-20

Open sandwich met worst en mosterd

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Open sand­wich met worst en mos­terd

1
1
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 270 g Catalaanse braadworsten

Verhit de olie in een koekenpan en bak de braadworsten in 12 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar.

2
2
  • 1 el traditionele olijfolie
  • ½ el wittewijnazijn
  • 200 g spitskolen

Klop ondertussen de rest van de olie met de azijn en schep om met de spitskool.

3
3
  • 1 citroen
  • 100 g ricotta

Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Schep de ricotta om met 1 tl citroenrasp en 1 el -sap (bij 4 personen).

4
4
  • 4 sneetjes wit vloerbrood

Rooster het brood. Snijd de braadworsten in schuine plakken.

5
5
  • 3 el Maille dijon originale mosterd

Besmeer het brood met de citroenricotta en verdeel er achtereenvolgens de spitskool, braadworst en mosterd over.

6
6
  • 4 el gebakken uitjes

Garneer met de gebakken uitjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.