bewaar
Pittige vegahotdog met Franse mosterd
Pittige vegahotdog met Franse mosterd
bewaar

Pittige vegahotdog met Franse mosterd

Een heerlijk alternatief voor wie (een dagje) geen vlees eet.

10 min. bereiden
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

traditionele olijfolie

4

vegetarische worstjes

4

witte puntjes

150 g

koelverse rauwkost Amsterdamse ui

4 el

atjar tjampoer

½ el

sambal badjak

4 el

gebakken uitjes

1 el

Kuhne Franse mosterd

Dit heb je nodig

  • grillpan

Een heerlijk alternatief voor wie (een dagje) geen vlees eet.

Aan de slag

1

Verhit de olie in een koekenpan en bak de worstjes in 3 min. goudbruin. Neem ze uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie of een deksel.

2

Snijd ondertussen de witte puntjes aan de bovenkant over de lengte in, maar niet door. Verhit de grillpan en gril de broodjes zonder olie of boter 3 min. op de ingesneden kant.

3

Beleg elk broodje met wat rauwkost Amsterdamse ui en atjar tjampoer. Verdeel de worst erover en vervolgens de sambal en gebakken uitjes. Maak zigzaggend streepjes van de Franse mosterd op de broodjes.

tip

variatietipLiever geen vega? Je kunt de vegaworstjes ook vervangen door chipolataworstjes, gril deze ca. 5 min.