Ve­gan hot­dog met zuur­kool en mos­terd­mayo

Geloof ons: van deze vegan hotdog word je hondsdol, zo lekker dat-ie is!

(4) waardeer
lunch Geloof ons: van deze vegan hotdog word je hondsdol, zo lekker dat-ie is! 4 personen
5 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de zuurkool met het vocht in een steelpan en verwarm op laag vuur 10 min. Verwarm ondertussen de vegan hotdogs volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de mosterd met de mayonaise en peper. Snijd de broodjes aan de bovenkant in, maar niet door.
  2. Laat de zuurkool uitlekken. Besmeer elk broodje met 1 el mosterdmayonaise. Schep in elk broodje wat van de zuurkool en leg er een vegan hotdog op. Bestrooi met de uitjes en besprenkel met de rest van de mosterdmayonaise.

bewaartip:

Je kunt de vegan hotdogs afgedekt 2 dagen bewaren in de koelkast.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 47 g
    waarvan suikers 4 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.360 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Vegan hotdog met zuurkool en mosterdmayo

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­gan hot­dog met zuur­kool en mos­terd­mayo

1
1
  • 260 g gekookte wijnzuurkool

Doe de zuurkool met het vocht in een steelpan en verwarm op laag vuur 10 min.

2
2
  • 4 vegan hotdogs

Verwarm ondertussen de vegan hotdogs volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
3
  • 2 el Maille grove mosterd
  • 5 el vegan mayonaise
  • 4 verse witte pistolets

Meng de mosterd met de mayonaise en peper. Snijd de broodjes aan de bovenkant in, maar niet door.

4
4

Laat de zuurkool uitlekken.

5
5

Besmeer elk broodje met 1 el mosterdmayonaise. Schep in elk broodje wat van de zuurkool en leg er een vegan hotdog op.

6
6
  • 30 g gebakken uitjes

Bestrooi met de uitjes en besprenkel met de rest van de mosterdmayonaise.

bewaartip:

Je kunt de vegan hotdogs afgedekt 2 dagen bewaren in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.