Kip­spies­jes met ge­pof­te aard­ap­pel en biet­jes­sa­la­de

Het barbecuegevoel halen we naar binnen met zelfgemaakte kipspiesjes en gepofte aardappel.

(0) waardeer
hoofdgerecht Het barbecuegevoel halen we naar binnen met zelfgemaakte kipspiesjes en gepofte aardappel. 4 personen

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 8 sateprikkers
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon. Verpak elke ongeschilde aardappel in een stuk aluminiumfolie en pof ca. 45 min. in het midden van de oven. Controleer na 40 min. of de aardappelen gaar zijn door er met een vork in te prikken. Komt de vork er weer gemakkelijk uit, dan zijn de aardappelen gaar.
  2. Meng ondertussen de helft van de chimichurrikruiden met de olijfolie en meng dit door de kipfiletblokjes. Snijd de uien in partjes. Rijg de kipblokjes en uipartjes om en om aan de satéprikkers.
  3. Meng de yoghurt met de rest van de kruiden. Schil de bietjes en snijd in dunne partjes. Besprenkel de bietenpartjes en rauwkost met de azijn.
  4. Verhit de grillpan en gril de kipspiesjes in 10 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Serveer de spiesjes met de gepofte aardappelen, yoghurtsaus en bietjessalade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 395 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 1  g
  • natrium 160 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Kipspiesjes met gepofte aardappel en bietjessalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip­spies­jes met ge­pof­te aard­ap­pel en biet­jes­sa­la­de

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 8 kruimige aardappelen

Boen de aardappelen schoon. Verpak elke ongeschilde aardappel in een stuk aluminiumfolie en pof ca. 45 min. in het midden van de oven.

3
3

Controleer na 40 min. of de aardappelen gaar zijn door er met een vork in te prikken. Komt de vork er weer gemakkelijk uit, dan zijn de aardappelen gaar.

4
4
  • 1 el Euroma chimichurrikruiden
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 320 g scharrelkipfiletblokjes
  • 2 uien

Meng ondertussen de chimichurrikruiden met de olijfolie en meng dit door de kipfiletblokjes. Snijd de uien in partjes.

5
5

Rijg de kipblokjes en uipartjes om en om aan de satéprikkers.

6
6
  • 170 g Griekse yoghurt 0%
  • 1 el Euroma chimichurrikruiden
  • 500 g gekookte bietjes
  • 150 g rauwkost bieten julienne
  • 3 el rodewijnazijn

Meng de yoghurt met de rest van de kruiden. Schil de bietjes en snijd in dunne partjes. Besprenkel de bietenpartjes en rauwkost met de azijn.

7
7

Verhit de grillpan en gril de kipspiesjes in 10 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

8
8

Serveer de spiesjes met de gepofte aardappelen, yoghurtsaus en bietjessalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.