Pas­ta­sa­la­de met ge­gril­de bief­stuk

Het handige aan pasta is dat je er in de zomer gewon een salade van kunt maken. Met biefstuk, bijvoorbeeld.

(1) waardeer
hoofdgerecht Het handige aan pasta is dat je er in de zomer gewon een salade van kunt maken. Met biefstuk, bijvoorbeeld. 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen onder koud stromend water.
  2. Snijd de knoflook fijn en meng met de yoghurt, Italiaanse kruiden en peper naar smaak. Meng met de macaroni en schep voorzichtig de ontdooide groente erdoor.
  3. Bestrijk de biefstuk met de olie. Verhit de grillpan en gril de biefstuk 2-3 min. per kant. Neem uit de pan en laat op een bord 5 min. rusten onder aluminiumfolie.
  4. Snijd de blaadjes basilicum grof en strooi over de pastasalade. Snijd de biefstuk in zo dun mogelijke plakjes en verdeel over de salade.

bereidingstip:

Je kunt de diepvriesgroente ook even wokken om sneller te laten ontdooien.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 2  g
  • natrium 40 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2018 nr. 06 - BBQ , Receptkaart 2018 week 23-24

Pastasalade met gegrilde biefstuk

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta­sa­la­de met ge­gril­de bief­stuk

1
1
  • 300 g volkorenmacaroni

Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen onder koud stromend water.

2
2
  • 1 teen knoflook
  • 3 el Griekse yoghurt 0%
  • 1 tl Euroma Italiaanse kruiden vriesdroog

Snijd de knoflook fijn en meng met de yoghurt, Italiaanse kruiden en peper naar smaak.

3
3
  • 900 g gegrilde groenten uit de diepvries

Meng met de macaroni en schep voorzichtig de ontdooide groente erdoor.

4
4
  • 300 g biefstukken
  • 1 el traditionele olijfolie

Bestrijk de biefstuk met de olie. Verhit de grillpan en gril de biefstuk 2-3 min. per kant.

5
5

Neem uit de pan en laat op een bord 5 min. rusten onder aluminiumfolie.

6
6
  • 15 g verse basilicum

Snijd de blaadjes basilicum grof en strooi over de pastasalade. Snijd de biefstuk in zo dun mogelijke plakjes en verdeel over de salade.

bereidingstip:

Je kunt de diepvriesgroente ook even wokken om sneller te laten ontdooien.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.