Spi­na­zie-vis­koek­jes met vol­ko­ren­pas­ta­sa­la­de

Een gezone veggie-party!

(2) waardeer
hoofdgerecht Een gezone veggie-party! 4 personen
3 2

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de macaroni beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breek ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in stukjes van 1 cm. Voeg de aspergestukjes en doperwten 4 min. voor het einde van de kooktijd toe aan de macaroni. Giet af in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken.
  2. Snijd de blaadjes munt fijn en meng met de helft van de Italiaanse kruiden door de yoghurt. Breng op smaak met peper en meng door de pasta.
  3. Dep de ontdooide vis droog en doe in een kom. Pureer met de staafmixer. Voeg de spinazie, de rest van de Italiaanse kruiden en het ei toe en maal met de staafmixer fijn. Snijd de salade-ui in heel dunne ringetjes en roer door de puree. Vorm van de puree 8 viskoekjes van Ø 8 cm en 1.5 cm dik (per 4 personen).
  4. Verhit de olie in een grote koekenpan. Bak de viskoekjes in 8 min. bruin en gaar. Serveer met de pastasalade.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Spinazie-viskoekjes met volkorenpastasalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­na­zie-vis­koek­jes met vol­ko­ren­pas­ta­sa­la­de

1
1
  • 200 g volkorenmacaroni

Kook de macaroni beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 350 g groene asperges

Breek ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in stukjes van 1 cm.

3
3
  • 200 g verse doperwten

Voeg de aspergestukjes en doperwten 4 min. voor het einde van de kooktijd toe aan de macaroni.

4
4

Giet af in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken.

5
5
  • 15 g verse munt
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 170 g yoghurt 0% vet

Snijd de blaadjes munt fijn en meng met Italiaanse kruiden door de yoghurt.

6
6

Breng op smaak met peper en meng door de pasta.

7
7
  • 400 g diepvries kabeljauw

Dep de ontdooide vis droog en doe in een kom. Pureer met de staafmixer.

8
8
  • 200 g verse spinazie
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 middelgroot ei

Voeg de spinazie, de rest van de Italiaanse kruiden en het ei toe en maal met de staafmixer fijn.

9
9
  • 1 bosje salade-ui

Snijd de salade-ui in heel dunne ringetjes en roer door de puree. Vorm van de puree 8 viskoekjes van Ø 8 cm en 1.5 cm dik (per 4 personen).

10
10
  • 2 el milde olijfolie

Verhit de olie in een grote koekenpan. Bak de viskoekjes in 8 min. bruin en gaar. Serveer met de pastasalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.