bewaar
Spinazie-viskoekjes met volkorenpastasalade
Spinazie-viskoekjes met volkorenpastasalade
bewaar

Spinazie-viskoekjes met volkorenpastasalade

Een gezone veggie-party!

25 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

volkorenmacaroni

350 g

groene asperges

200 g

verse doperwten

15 g

verse munt

2 el

gedroogde Italiaanse kruiden

170 g

yoghurt 0% vet

400 g

diepvries kabeljauw

200 g

verse spinazie

1

middelgroot ei

1 bosje

salade-ui

2 el

milde olijfolie

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Een gezone veggie-party!

Aan de slag

1

Kook de macaroni beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breek ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in stukjes van 1 cm. Voeg de aspergestukjes en doperwten 4 min. voor het einde van de kooktijd toe aan de macaroni. Giet af in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken.

2

Snijd de blaadjes munt fijn en meng met de helft van de Italiaanse kruiden door de yoghurt. Breng op smaak met peper en meng door de pasta.

3

Dep de ontdooide vis droog en doe in een kom. Pureer met de staafmixer. Voeg de spinazie, de rest van de Italiaanse kruiden en het ei toe en maal met de staafmixer fijn. Snijd de salade-ui in heel dunne ringetjes en roer door de puree. Vorm van de puree 8 viskoekjes van Ø 8 cm en 1.5 cm dik (per 4 personen).

4

Verhit de olie in een grote koekenpan. Bak de viskoekjes in 8 min. bruin en gaar. Serveer met de pastasalade.