bewaar
Gekruide filetlapjes met rucolapuree, bietjes en sinaasappel
Gekruide filetlapjes met rucolapuree, bietjes en sinaasappel
bewaar

Gekruide filetlapjes met rucolapuree, bietjes en sinaasappel

Heerlijk, die frisse salade voor erbij.

30 min. bereiden
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

kruimige aardappelen

520 g

varkensfiletlapjes

2 el

traditionele olijfolie

3 el

mediterrane kruiden

3

medium handsinaasappels

500 g

gekookte bietjes

100 ml

halfvolle melk

50 g

margarine

75 g

rucola

100 g

minimozzarellabolletjes

Dit heb je nodig

  • grillpan

  • pureestamper

Heerlijk, die frisse salade voor erbij.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook ze met eventueel zout in 20 min. gaar.

2

Bestrijk ondertussen de filetlapjes met de olie en bestrooi met de mediterrane kruiden, peper en eventueel zout. Verhit de grillpan en gril het vlees in 8 min. gaar. Keer halverwege.

3

Snijd ondertussen met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen. Verwijder de schil van de bietjes en snijd ze in parten.

4

Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappelen af, maar vang een kopje kookvocht op. Doe de aardappelen terug in de pan en voeg de melk, margarine en het kookvocht toe. Stamp met de pureestamper tot een smeuïge puree. Schep de rucola erdoor en laat met de deksel op de pan 2 min. staan, zodat de rucola iets slinkt.

5

Verdeel de bietjes over de borden, leg de sinaasappelpartjes erop en verdeel de mozzarellabolletjes erover. Breng op smaak met peper. Verdeel de puree over de borden en leg de varkensfiletlapjes ernaast.

tip

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.