Ge­krui­de fi­let­lap­jes met ru­co­l­ap­u­ree, biet­jes en si­naas­ap­pel

Heerlijk, die frisse salade voor erbij.

(6) waardeer
hoofdgerecht Heerlijk, die frisse salade voor erbij. 4 personen
4 6

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook ze met eventueel zout in 20 min. gaar.
  2. Bestrijk ondertussen de filetlapjes met de olie en bestrooi met de mediterrane kruiden, peper en eventueel zout. Verhit de grillpan en gril het vlees in 8 min. gaar. Keer halverwege.
  3. Snijd ondertussen met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen. Verwijder de schil van de bietjes en snijd ze in parten.
  4. Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappelen af, maar vang een kopje kookvocht op. Doe de aardappelen terug in de pan en voeg de melk, margarine en het kookvocht toe. Stamp met de pureestamper tot een smeuïge puree. Schep de rucola erdoor en laat met de deksel op de pan 2 min. staan, zodat de rucola iets slinkt.
  5. Verdeel de bietjes over de borden, leg de sinaasappelpartjes erop en verdeel de mozzarellabolletjes erover. Breng op smaak met peper. Verdeel de puree over de borden en leg de varkensfiletlapjes ernaast.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 680 kcal
  • eiwit 43 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2018 nr. 01 - Kickstart , Allerhande Box week 18 2017

Gekruide filetlapjes met rucolapuree, bietjes en sinaasappel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­krui­de fi­let­lap­jes met ru­co­l­ap­u­ree, biet­jes en si­naas­ap­pel

1
1
  • 1 kg kruimige aardappelen

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook ze met eventueel zout in 20 min. gaar.

2
2
  • 520 g varkensfiletlapjes
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 3 el mediterrane kruiden

Bestrijk ondertussen de filetlapjes met de olie en bestrooi met de mediterrane kruiden peper en eventueel zout.

3
3

Verhit de grillpan en gril het vlees in 8 min. gaar. Keer halverwege.

4
4
  • 3 medium handsinaasappels

Snijd ondertussen met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels.

5
5
  • 500 g gekookte bietjes

Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen. Verwijder de schil van de bieten en snijd ze in parten.

6
6
  • 100 ml halfvolle melk

Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappelen af, maar vang een kopje kookvocht op.

7
7
  • 50 g margarine

Doe de aardappelen terug in de pan en voeg de melk, margarine en het kookvocht toe. Stamp met de pureestamper tot een smeuïge puree.

8
8
  • 75 g rucola

Schep de rucola erdoor en laat met de deksel op de pan 2 min. staan, zodat de rucola iets slinkt.

9
9
  • 100 g minimozzarellabolletjes

Verdeel de bietenpartjes over de borden, leg de sinaasappelpartjes erop en verdeel de mozzarellabolletjes erover.

10
10

Breng op smaak met peper. Verdeel de puree over de borden en leg de varkensfiletlapjes ernaast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.