bewaar
Varkensfiletreepjes met kerriebloemkool en knolselderijpuree
Varkensfiletreepjes met kerriebloemkool en knolselderijpuree
bewaar

Varkensfiletreepjes met kerriebloemkool en knolselderijpuree

Een heerlijk agv'tje, maar dan net even anders.

30 min. bereiden
20 min. oventijd
68waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

AH BASIC iets kruimige aardappelen

800 g

knolselderij

3 el

milde olijfolie

2 tl

kerriepoeder

1 kg

bloemkool

15 g

verse platte peterselie

3

varkensfiletlapjes

100 ml

De Zaanse Hoeve halfvolle melk

Dit heb je nodig

  • grote ovenschaal (20 x 30 cm)

  • grillpan

  • aluminiumfolie

  • pureestamper

Een heerlijk agv'tje, maar dan net even anders.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en knolselderij, snijd in gelijke stukken en kook ze in 20 min. gaar.

2

Meng ondertussen de olie met de kerriepoeder. Snijd de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes van 2 cm. Doe in de ovenschaal en schep om met 1 el kerrie-olie (per 4 personen). Bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om. Besprenkel eventueel na 10 min. met extra kerrie-olie als de bloemkool te droog wordt.

3

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Verhit de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de varkensfiletlapjes met de rest van de kerrie-olie en bestrooi met peper. Gril het vlees in de grillpan in 8 min. gaar en goudbruin. Keer halverwege. Neem uit de pan, snijd in repen en houd warm onder aluminiumfolie.

4

Giet de aardappelen en knolselderij af. Voeg de melk toe en stamp met de pureestamper tot puree. Schep de peterselie erdoor en breng op smaak met peper. Serveer met de varkensfiletreepjes en bloemkoolroosjes.