Varkensfiletreepjes met kerriebloemkool en knolselderijpuree
Een heerlijk agv'tje, maar dan net even anders.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 400 g AH BASIC iets kruimige aardappelen
- 800 g knolselderij
- 3 el milde olijfolie
- 2 tl kerriepoeder
- 1 kg bloemkool
- 15 g verse platte peterselie
- 3 varkensfiletlapjes
- 100 ml De Zaanse Hoeve halfvolle melk
Keukenspullen
- grote ovenschaal (20 x 30 cm)
- grillpan
- aluminiumfolie
- pureestamper
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en knolselderij, snijd in gelijke stukken en kook ze in 20 min. gaar.
- Meng ondertussen de olie met de kerriepoeder. Snijd de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes van 2 cm. Doe in de ovenschaal en schep om met 1 el kerrie-olie (per 4 personen). Bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om. Besprenkel eventueel na 10 min. met extra kerrie-olie als de bloemkool te droog wordt.
- Snijd ondertussen de peterselie fijn. Verhit de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de varkensfiletlapjes met de rest van de kerrie-olie en bestrooi met peper. Gril het vlees in de grillpan in 8 min. gaar en goudbruin. Keer halverwege. Neem uit de pan, snijd in repen en houd warm onder aluminiumfolie.
- Giet de aardappelen en knolselderij af. Voeg de melk toe en stamp met de pureestamper tot puree. Schep de peterselie erdoor en breng op smaak met peper. Serveer met de varkensfiletreepjes en bloemkoolroosjes.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 415 kcal
- eiwit 32 g
-
koolhydraten 31 g
waarvan suikers 7 g -
vet 15 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 200 mg
- vezels 14 g
Ook te zien in
Varkensfiletreepjes met kerriebloemkool en knolselderijpuree
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Varkensfiletreepjes met kerriebloemkool en knolselderijpuree
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 400 g AH BASIC iets kruimige aardappelen
- 800 g knolselderij
Schil de aardappelen en knolselderij, snijd in gelijke stukken en kook ze in 20 min. gaar.
- 3 el milde olijfolie
- 2 tl kerriepoeder
- 1 kg bloemkool
Meng ondertussen de olie met de kerriepoeder. Snijd de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes van 2 cm.
Doe in de ovenschaal en schep om met 1 el kerrie-olie (per 4 personen). Bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.
Besprenkel eventueel na 10 min. met extra kerrie-olie als de bloemkool te droog wordt.
- 15 g verse platte peterselie
Snijd ondertussen de peterselie fijn.
- 3 varkensfiletlapjes
Verhit de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de varkensfiletlapjes met de rest van de kerrie-olie en bestrooi met peper.
Gril het vlees in de grillpan in 8 min. gaar en goudbruin. Keer halverwege. Neem uit de pan, snijd in repen en houd warm onder aluminiumfolie.
- 100 ml De Zaanse Hoeve halfvolle melk
Giet de aardappelen en knolselderij af. Voeg de melk toe en stamp met de pureestamper tot puree.
Schep de peterselie erdoor en breng op smaak met peper. Serveer met de varkensfiletreepjes en bloemkoolroosjes.