Varkensfiletreepjes met kerriebloemkool en knolselderijpuree

Een heerlijk agv'tje, maar dan net even anders.

415 kcal

30 min. bereiden, 20 min. oventijd

2.8/5

(69)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • grote ovenschaal (20 x 30 cm)

  • grillpan

  • aluminiumfolie

  • pureestamper


2020 nr. 01 - 2020 01 (Dubbel lekker)

2017 nr. 11 - Thuis uit eten

2016 nr. 01 - Goed voor je

Kickstart 10-daagse - Kickstart 10-daagse

Allerhande Box week 6 2017 - Allerhande Box week 6 2017

Allerhande Box Week 4 2019 - Allerhande Box Week 4 2019

Allerhande Box Week 18 2018 - Allerhande Box Week 18 2018

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en knolselderij, snijd in gelijke stukken en kook ze in 20 min. gaar.

  2. Meng ondertussen de olie met de kerriepoeder. Snijd de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes van 2 cm. Doe in de ovenschaal en schep om met 1 el kerrie-olie (per 4 personen). Bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om. Besprenkel eventueel na 10 min. met extra kerrie-olie als de bloemkool te droog wordt.

  3. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Verhit de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de varkensfiletlapjes met de rest van de kerrie-olie en bestrooi met peper. Gril het vlees in de grillpan in 8 min. gaar en goudbruin. Keer halverwege. Neem uit de pan, snijd in repen en houd warm onder aluminiumfolie.

  4. Giet de aardappelen en knolselderij af. Voeg de melk toe en stamp met de pureestamper tot puree. Schep de peterselie erdoor en breng op smaak met peper. Serveer met de varkensfiletreepjes en bloemkoolroosjes.

Wat vond je van dit recept?

Varkensfiletreepjes met kerriebloemkool en knolselderijpuree

Een heerlijk agv'tje, maar dan net even anders.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig