Noe­del­sa­la­de met ge­roos­ter­de bloem­kool en gar­na­len

Noedels geven een Aziatische salade karakter. Wel met stokjes eten, hè?

(17) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Noedels geven een Aziatische salade karakter. Wel met stokjes eten, hè? 4 personen
4 17

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal of braadslee

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de bloemkool in roosjes en doe in de ovenschaal of braadslee. Doe ⅔ van de currypasta in een kommetje en meng er ⅓ van de olie door. Besprenkel de bloemkool met dit mengsel en schep om. Rooster de bloemkool 15 min. in het midden van de oven. Laat iets afkoelen.
  2. Kook ondertussen de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af onder koud stromend water. Doe in een ruime schaal. Snijd ondertussen de ijsbergsla in flinterdunne reepjes van 2 mm dik zodat ze op noedels lijken. Doe bij de noedels in de schaal.
  3. Halveer de gele paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Snijd de komkommer met een kaasschaaf of dunschiller in lange linten. Voeg de paprika en komkommer toe aan de noedels en sla. Boen de limoen schoon. Rasp de limoen boven de salade en pers de vrucht uit in een kommetje. Meng de limoensap samen met de rest van de currypasta en olie en klop tot een dressing. Besprenkel de salade met de dressing.
  4. Voeg de bloemkoolroosjes toe en meng alles door elkaar. Snijd de koriander grof, haal de blaadjes van de takjes munt en snijd in reepjes. Bestrooi de salade met de koriander, munt, garnalen en de pinda’s.

variatietip:

De krop ijsbergsla kun je ook vervangen door voorgesneden ijsbergsla

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Noedelsalade met geroosterde bloemkool en garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Noe­del­sa­la­de met ge­roos­ter­de bloem­kool en gar­na­len

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 600 g bloemkool
  • 1 el Fair ­T­ra­de Ori­gi­nal Thaise rodecurrypasta
  • 1 el zonnebloemolie

Verdeel de bloemkool in roosjes en doe in de ovenschaal of braadslee. Doe de currypasta in een kommetje en meng er de olie door.

3
3

Besprenkel de bloemkool met dit mengsel en schep om. Rooster de bloemkool 15 min. in het midden van de oven. Laat iets afkoelen.

4
4
  • 200 g Go-Tan whole wheat noodles

Kook ondertussen de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af onder koud stromend water. Doe in een ruime schaal.

5
5
  • 200 g gesneden ijsbergsla

Snijd ondertussen de ijsbergsla in flinterdunne reepjes van 2 mm dik zodat ze op noedels lijken. Doe bij de noedels in de schaal.

6
6
  • 1 gele paprika

Halveer de gele paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.

7
7
  • 1 komkommer

Snijd de komkommer met een kaasschaaf of dunschiller in lange linten. Voeg de paprika en komkommer toe aan de noedels en sla.

8
8
  • 1 limoen

Boen de limoen schoon. Rasp de limoen boven de salade en pers de vrucht uit in een kommetje.

9
9
  • ½ el Fair ­T­ra­de Ori­gi­nal Thaise rodecurrypasta
  • 2 el zonnebloemolie

Meng de limoensap samen met de rest van de currypasta en olie en klop tot een dressing. Besprenkel de salade met de dressing.

10
10
  • 10 g verse koriander
  • 10 g verse munt

Voeg de bloemkoolroosjes toe en meng alles door elkaar. Snijd de koriander grof, haal de blaadjes van de takjes munt en snijd in reepjes.

11
11
  • 100 g garnalen
  • 30 g gezouten pinda's

Bestrooi de salade met de koriander, munt, garnalen en de pinda’s.

variatietip:

De krop ijsbergsla kun je ook vervangen door voorgesneden ijsbergsla

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.