bewaar
Noedelsalade met geroosterde bloemkool en garnalen
Noedelsalade met geroosterde bloemkool en garnalen
bewaar

Noedelsalade met geroosterde bloemkool en garnalen

Noedels geven een Aziatische salade karakter. Wel met stokjes eten, hè?

25 min. bereiden
15 min. oventijd
30waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

bloemkool

1½ el

Fair ­T­ra­de Ori­gi­nal Thaise rodecurrypasta

3 el

zonnebloemolie

200 g

Go-Tan whole wheat noodles

200 g

gesneden ijsbergsla

1

gele paprika

1

komkommer

1

limoen

10 g

verse koriander

10 g

verse munt

100 g

garnalen

30 g

gezouten pinda's

Dit heb je nodig

  • ovenschaal of braadslee

Noedels geven een Aziatische salade karakter. Wel met stokjes eten, hè?

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de bloemkool in roosjes en doe in de ovenschaal of braadslee. Doe ⅔ van de currypasta in een kommetje en meng er ⅓ van de olie door. Besprenkel de bloemkool met dit mengsel en schep om. Rooster de bloemkool 15 min. in het midden van de oven. Laat iets afkoelen.

2

Kook ondertussen de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af onder koud stromend water. Doe in een ruime schaal. Snijd ondertussen de ijsbergsla in flinterdunne reepjes van 2 mm dik zodat ze op noedels lijken. Doe bij de noedels in de schaal.

3

Halveer de gele paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Snijd de komkommer met een kaasschaaf of dunschiller in lange linten. Voeg de paprika en komkommer toe aan de noedels en sla. Boen de limoen schoon. Rasp de limoen boven de salade en pers de vrucht uit in een kommetje. Meng de limoensap samen met de rest van de currypasta en olie en klop tot een dressing. Besprenkel de salade met de dressing.

4

Voeg de bloemkoolroosjes toe en meng alles door elkaar. Snijd de koriander grof, haal de blaadjes van de takjes munt en snijd in reepjes. Bestrooi de salade met de koriander, munt, garnalen en de pinda’s.

tip

variatietipDe krop ijsbergsla kun je ook vervangen door voorgesneden ijsbergsla

Noedelsalade met geroosterde bloemkool en garnalen

Instructievideo - 00:39 min.