Cour­on­ne met ou­de kaas en pes­tospread

Couronne is Frans voor kroon. Dit lekkere brood had geen betere naam kunnen krijgen!

(2) waardeer
brunch Couronne is Frans voor kroon. Dit lekkere brood had geen betere naam kunnen krijgen! 4 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 210 °C.
  2. Bak de couronne ca. 7 min. in het midden van de oven.
  3. Snijd het brood horizontaal doormidden en laat iets afkoelen. Snijd het stuk komkommer in plakjes en snijd de kaasplakken in vieren. Bestrooi met peper. Besmeer de onderste helft met de pestospread en verdeel achtereenvolgens de helft van de bladsla, de oude kaas, komkommer en de rest van de bladsla erover.
  4. Besmeer de bovenste helft van het brood met de mayonaise, leg op de onderste helft en druk licht aan. Serveer op een platte schaal.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Paasbox , Allerhande Box

Couronne met oude kaas en pestospread

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cour­on­ne met ou­de kaas en pes­tospread

1
1

Verwarm de oven voor op 210 °C.

2
2
  • 1 couronne brood

Bak de couronne ca. 7 min. in het midden van de oven.

3
3
  • ⅔ komkommer
  • 4 plakken oude kaas

Snijd het brood horizontaal doormidden en laat iets afkoelen. Snijd het stuk komkommer in plakjes en snijd de kaasplakken in vieren.

4
4
  • 90 g pestospread
  • 80 g jonge bladsla met rucola

Besmeer de onderste helft met de pestospread en verdeel achtereenvolgens de helft van de bladsla, de oude kaas, komkommer en de rest van de bladsla erover.

5
5

Bestrooi met peper.

6
6
  • 2 el mayonaise

Besmeer de bovenste helft van het brood met de mayonaise, leg op de onderste helft en druk licht aan. Serveer op een platte schaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.