Paas­brood­jes met ge­rook­te zalm, kaas & been­ham

Een feest op tafel.

(0) waardeer
brunch Een feest op tafel. 12 stuks

Advertentie

Ingrediënten

12 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak het breekbrood in z’n geheel in ca. 6-8 min. in het midden van de oven af en laat afkoelen. Snijd ondertussen de halve komkommer in plakjes.
  2. Breek het brood in 12 kleine broodjes en snijd die doormidden. Besmeer de onderste helften met de roomkaas en verdeel de sla erover. Beleg ¼ broodjes met kaas, ¼ broodjes met ham en ¼ broodjes met zalm. Verdeel de komkommerplakjes erover, leg de bovenste helften erop en serveer op een platte schaal.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 130 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Paas Box Week 16 2019

Paasbroodjes met gerookte zalm, kaas & beenham

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Paas­brood­jes met ge­rook­te zalm, kaas & been­ham

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 320 g paaseibolletjes

Bak het breekbrood in z’n geheel in ca. 6-8 min. in het midden van de oven af en laat afkoelen.

3
3
  • ½ komkommer

Snijd ondertussen de halve komkommer in plakjes.

4
4

Breek het brood in 12 kleine broodjes en snijd die doormidden.

5
5
  • 150 g roomkaas met bieslook
  • 85 g rucola

Besmeer de onderste helften met de roomkaas en verdeel de sla erover.

6
6
  • 2 plakken Goudse belegen kaas 48+
  • 55 g gegrilde beenham
  • 50 g gerookte zalm

Beleg ¼ broodjes met kaas, ¼ broodjes met ham en ¼ broodjes met zalm.

7
7

Verdeel de komkommerplakjes erover, leg de bovenste helften erop en serveer op een platte schaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.