bewaar
Zelfgemaakte ketchup
Zelfgemaakte ketchup
bewaar

Zelfgemaakte ketchup

Is ketchup een van je favoriete sauzen? Deze zelfgemaakte variant is nóg lekkerder.

1 uur bereiden
1 uur wachten
3waarderingen

Ingrediënten

1 kg

cocktailtomaten

70 g

tomatenpuree in blik

40 ml

appelciderazijn

50 ml

gembersiroop

½ tl

knoflookpoeder

2 tl

uienpoeder

1 tl

gemalen korianderzaad

½ tl

gemalen nootmuskaat

2

kruidnagels

¼ tl

selderiezout

½ tl

worcestershiresauce

Dit heb je nodig

  • schone, luchtdichte fles (350 ml)

Is ketchup een van je favoriete sauzen? Deze zelfgemaakte variant is nóg lekkerder.

Aan de slag

1

Snijd de tomaten in parten en doe samen met de rest van de ingrediënten behalve het selderiezout en de Worcestershiresauce in een hapjespan. Laat 30 min. met de deksel op de pan op laag vuur stoven.

2

Neem de deksel van de pan en zeef de tomaten boven een kom. Druk met de achterkant van een pollepel al het vocht eruit. Schep de kruidnagels eruit en voeg toe aan de tomatensaus. Giet de saus terug in de pan en laat zonder deksel inkoken tot ⅓. Dit duurt ca. 20 min. Roer regelmatig. Haal de kruidnagels uit de saus, deze worden niet meer gebruikt.

3

Breng op smaak met het selderiezout en roer de Worcestershiresauce erdoor. Laat de saus afkoelen en giet in en schone en luchtdichte fles.

tip

bewaartipJe kunt de ketchup in een luchtdichte fles 2 weken in de koelkast bewaren.

algemeenDeze hoeveelheid is voldoende voor 350 ml tomatenketchup.