Zelfgemaakte ketchup
Zelfgemaakte ketchup
bewaar
bewaar

Zelfgemaakte ketchup

Is ketchup een van je favoriete sauzen? Deze zelfgemaakte variant is nóg lekkerder.

1 uur bereiden
1 uur wachten
4waarderingen

Aan de slag

1

Snijd de tomaten in parten en doe samen met de rest van de ingrediënten behalve het selderiezout en de Worcestershiresauce in een hapjespan. Laat 30 min. met de deksel op de pan op laag vuur stoven.

2

Neem de deksel van de pan en zeef de tomaten boven een kom. Druk met de achterkant van een pollepel al het vocht eruit. Schep de kruidnagels eruit en voeg toe aan de tomatensaus. Giet de saus terug in de pan en laat zonder deksel inkoken tot ⅓. Dit duurt ca. 20 min. Roer regelmatig. Haal de kruidnagels uit de saus, deze worden niet meer gebruikt.

3

Breng op smaak met het selderiezout en roer de Worcestershiresauce erdoor. Laat de saus afkoelen en giet in en schone en luchtdichte fles.

bewaartipJe kunt de ketchup in een luchtdichte fles 2 weken in de koelkast bewaren.
algemeenDeze hoeveelheid is voldoende voor 350 ml tomatenketchup.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zelfgemaakte ketchup

Is ketchup een van je favoriete sauzen? Deze zelfgemaakte variant is nóg lekkerder.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig