Zelf­ge­maak­te ket­chup

Is ketchup een van je favoriete sauzen? Deze zelfgemaakte variant is nóg lekkerder.

(3) waardeer
bijgerecht Is ketchup een van je favoriete sauzen? Deze zelfgemaakte variant is nóg lekkerder. 1 stuks
5 3

Advertentie

Ingrediënten

1 stuk

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • schone, luchtdichte fles (350 ml)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de tomaten in parten en doe samen met de rest van de ingrediënten behalve het selderiezout en de Worcestershiresauce in een hapjespan. Laat 30 min. met de deksel op de pan op laag vuur stoven.
  2. Neem de deksel van de pan en zeef de tomaten boven een kom. Druk met de achterkant van een pollepel al het vocht eruit. Schep de kruidnagels eruit en voeg toe aan de tomatensaus. Giet de saus terug in de pan en laat zonder deksel inkoken tot ⅓. Dit duurt ca. 20 min. Roer regelmatig. Haal de kruidnagels uit de saus, deze worden niet meer gebruikt.
  3. Breng op smaak met het selderiezout en roer de Worcestershiresauce erdoor. Laat de saus afkoelen en giet in en schone en luchtdichte fles.

Tip:

Deze hoeveelheid is voldoende voor 350 ml tomatenketchup.

bewaartip:

Je kunt de ketchup in een luchtdichte fles 2 weken in de koelkast bewaren.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 81 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 22 g
Tags
Ook te zien in
april 2018

Zelfgemaakte ketchup

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zelf­ge­maak­te ket­chup

1
1
  • 1 kg cocktailtomaten
  • 70 g tomatenpuree in blik
  • 40 ml appelciderazijn
  • 50 ml gembersiroop
  • ½ tl knoflookpoeder
  • 2 tl uienpoeder
  • 1 tl gemalen korianderzaad
  • ½ tl gemalen nootmuskaat
  • 2 kruidnagels

Snijd de tomaten in parten en doe samen met de rest van de ingrediënten behalve het selderiezout en de Worcestershiresauce in een hapjespan.

2
2

Laat 30 min. met de deksel op de pan op laag vuur stoven.

3
3

Neem de deksel van de pan en zeef de tomaten boven een kom. Druk met de achterkant van een pollepel al het vocht eruit.

4
4

Schep de kruidnagels eruit en voeg toe aan de tomatensaus.

5
5

Giet de saus terug in de pan en laat zonder deksel inkoken tot ⅓. Dit duurt ca. 20 min. Roer regelmatig.

6
6

Haal de kruidnagels uit de saus, deze worden niet meer gebruikt.

7
7
  • ¼ tl selderiezout
  • ½ tl worcestershiresauce

Breng op smaak met het selderiezout en roer de Worcestershiresauce erdoor.

8
8

Laat de saus afkoelen en giet in en schone en luchtdichte fles.

bewaartip:

Je kunt de ketchup in een luchtdichte fles 2 weken in de koelkast bewaren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.