Andalouse saus
Sausjes lovers opgelet: met dit recept maak je de allerlekkerste andalousesaus. Basis is mayo en paprikapoeder en met nog meer smaakmakers als tomaten, uien, knoflook en citroen heb je een winnaar van een dip.
190 kcal
10 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal porties
1
1
225 g
2 el
1 tl
1 tl
1 el
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
januari 2023 - januari 2023
Rasp de ui grof en laat eventueel uitlekken in een zeef. Snijd de paprika in blokjes van een ½ cm. Meng de mayonaise met de tomatenpuree, uienpoeder, knoflookpoeder, het citroensap, de gesnipperde ui en blokjes paprika tot een saus. Breng op smaak met peper en zout.
- algemeenLekker bij friet, garnalen of een aardappeltortilla. Voor een pittige andalousesaus kun je ook chilivlokken of hete gerookte-paprikapoeder toevoegen.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Andalouse saus
Sausjes lovers opgelet: met dit recept maak je de allerlekkerste andalousesaus. Basis is mayo en paprikapoeder en met nog meer smaakmakers als tomaten, uien, knoflook en citroen heb je een winnaar van een dip.

bijgerecht
8 porties
190 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Rasp de ui grof en laat eventueel uitlekken in een zeef. Snijd de paprika in blokjes van een ½ cm. Meng de mayonaise met de tomatenpuree, uienpoeder, knoflookpoeder, het citroensap, de gesnipperde ui en blokjes paprika tot een saus. Breng op smaak met peper en zout.
algemeen:Lekker bij friet, garnalen of een aardappeltortilla. Voor een pittige andalousesaus kun je ook chilivlokken of hete gerookte-paprikapoeder toevoegen.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 porties)
1 middelgrote ui
1 rode puntpaprika
225 g mayonaise
2 el tomatenpuree
1 tl uienpoeder
1 tl knoflookpoeder
1 el citroenrasp




