Andalouse saus
Sausjes lovers opgelet: met dit recept maak je de aller lekkerste andalousesaus.
Ingrediënten
8 porties
1
middelgrote ui
1
rode puntpaprika
225 g
mayonaise
2 el
tomatenpuree
1 tl
uienpoeder
1 tl
knoflookpoeder
1 el
citroenrasp
Aan de slag
Rasp de ui grof en laat eventueel uitlekken in een zeef. Snijd de paprika in blokjes van een ½ cm. Meng de mayonaise met de tomatenpuree, uienpoeder, knoflookpoeder, het citroensap, de gesnipperde ui en blokjes paprika tot een saus. Breng op smaak met peper en zout.
Andalouse saus
Sausjes lovers opgelet: met dit recept maak je de aller lekkerste andalousesaus.

bijgerecht
8 porties
190 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Rasp de ui grof en laat eventueel uitlekken in een zeef. Snijd de paprika in blokjes van een ½ cm. Meng de mayonaise met de tomatenpuree, uienpoeder, knoflookpoeder, het citroensap, de gesnipperde ui en blokjes paprika tot een saus. Breng op smaak met peper en zout.
algemeen:Lekker bij friet, garnalen of een aardappeltortilla. Voor een pittige andalousesaus kun je ook chilivlokken of hete gerookte-paprikapoeder toevoegen.
algemeen:Meer weten over <a href=https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken>kooktechnieken</a>?
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)1 middelgrote ui
1 rode puntpaprika
225 g mayonaise
2 el tomatenpuree
1 tl uienpoeder
1 tl knoflookpoeder
1 el citroenrasp